Hlavní obsah

Sbohem biatlonové legendy! Dahlmeierová se chystá na svůj poslední závod

Praha

Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová, která na jaře ukončila kariéru, absolvuje v sobotu svůj poslední biatlonový závod. Šestadvacetiletá Němka se zúčastní tradiční exhibice na fotbalovém stadionu Schalke 04 v Gelsenkirchenu, kde budou startovat i čeští reprezentanti Markéta Davidová a Michal Krčmář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová se rozloučí s úspěšnou kariérou.

Článek

Dahlmeierová měla vytvořit dvojici s Erikem Lesserem, který však onemocněl a zaskočí za něj Philipp Nawrath. "Dám do toho všechno, aby se můj poslední závod povedl. Nemusím za každou cenu vyhrát, už jenom být tady je skvělé," řekla jedna z nejlepších biatlonistek posledních let, která v Gelsenkirchenu slavila vítězství v roce 2013 s Florianem Grafem.

I když v květnu skončila s profesionálním sportem, stále se udržuje v kondici, a v listopadu dokonce závodila na mistrovství světa v horském maratonu. K biatlonu se Dahlmeierová, která studuje v Mnichově sportovní vědu, nedávno vrátila jako televizní spolukomentátorka při Světovém poháru ve Francii.

Exhibice v Gelsenkirchenu se zúčastní deset dvojic, které absolvují na 1,3 km dlouhém okruhu nejprve závod s hromadným startem a poté stíhačku. Prvenství budou obhajovat Italové Dorothea Wiererová a Lukas Hofer.

Reklama

Související témata: