Hlavní obsah

Český biatlonista druhý! A mohlo to být ještě lepší, tvrdí

Triumf měl na dosah! Ale Vítězslav Hornig se nakonec zaradoval i z druhého místa a premiérových stupňů v IBU Cupu. V nedělním sprintu v Osrblie v rámci pokračování druholigového seriálu biatlonistů jej porazil jen Philipp Nawrath z Německa, a to o 3,8 s.

Foto: Sport.cz

Junior Vítězslav Hornig na archivním snímku při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu.

Článek

Český junior před vánočními svátky nakoukl i do Světového poháru, teď pokračuje v nadějných výkonech v IBU Cupu.

„Je to parádní výsledek a mám z něho vekou radost. Konečně se mi po dlouhém čase podařilo ve sprintu nulovat," líčil Hornig pro web biatlon.cz. Precizní střelba přišla podle něj v pravou chvíli. „Protože od kluků ze servisu jsem měl i úžasně připravené lyže, možná vůbec nejlepší, na jakých jsem kdy jel! A proto je škoda, že jsem v posledním kole udělal chybu. Ve stoupání je tam otočka o 180 stupňů, už jsem nedával moc pozor a na ledové plotně jsem si vnitřní lyží podsekl nohu. Třeba mohl být ten výsledek ještě o něco lepší," pokračoval.

Nad jeho výklonem se rozplýval trenér Aleš Ligaun. „Takový závod, jako dnes prožil Víťa Hornig, potřebuje občas každý biatlonista. Vše se mu sešlo – bezchybná střelba, kvalitní běh i výborně připravené lyže. Věřím, že ho to hodně povzbudí. Poznal, kam až může vystoupat," pravil trenér na adresu momentálně nejúspěšnějšího svěřence. „Z výkonů ostatních kluků jsem ale rozpačitý. Nebyli přesvědčiví v běhu, ani na střelnici," dodal.

Jak si vedli další Češi? Adam Václavík obsadil 33. místo, Ondřej Hošek 58. a Milan Žemlička skončil 63. v pořadí. V kategorii žen byla Lída Horká 28. a podruhé v této sezóně bodovala, 30. skončila juniorka Tereza Vinklárková, 53. Anna Tkadlecová a 64. Natálie Jurčová. Vyhrála Ruska Jekatěrina Pavlovová.

V předešlém zkráceném vytrvalostním závodě obsadil šesté místo Václavík, Hornig byl dvě příčky za ním a Žemlička skončil na 12. pozici. V závodě žen byla Vinklárková 20. a Tkadlecová obsadila 31. místo. Nebodovali Hošek (53.), Horká (45.) a Jurčová (51.). V kategorii mužů vyhrál Nor Endre Stroemsheim, mezi ženami Ruska Jekatěrina Glazyrinová.

Reklama

Související témata: