Hlavní obsah

Biatlonista Mánek získal na MS mezi dorostenci druhé stříbro

Biatlonista Ondřej Mánek získal na mistrovství světa juniorů a dorostenců v Lenzerheide druhou stříbrnou medaili. Po úspěchu se štafetou doběhl osmnáctiletý dorostenec druhý ve sprintu na 7,5 kilometru. Nestačil jen na Alexeje Kovaljova z Ruska, který rovněž střílel bezchybně a rychlejší byl o 9,3 sekundy.

Foto: Sport.cz

Biatlonista Ondřej Mánek získal na mistrovství světa juniorů a dorostenců stříbrnou medaili.

Článek

"Je to úžasný pocit, jsem moc šťastný. Čistá střelba byla klíčem k úspěchu. Před první střelbou jsem byl velmi nervózní," přiznal Mánek, jenž o tři dny dříve vybojoval štafetové stříbro za Norskem s Josefem Kabrdou a Jonášem Marečkem. Ti se dnes do elitní desítky ve sprintu nevešli.

Juniorky se ve štafetě postaraly pátým místem o nejlepší výsledek od roku 2009 v Canmore, kde vyhrály Gabriela Koukalová, Veronika Zvařičová a Veronika Vítková. Tentokrát o necelých 16 sekund utekly stupně vítězů ve středečním závodu na 4x6 km čtveřici Petra Suchá, Tereza Voborníková, Klára Polednová a Tereza Vinklárková.

Česká biatlonová výprava má ve Švýcarsku po deseti závodech dvě stříbra. V sobotu se uskuteční sprinty juniorů a na závěr v neděli všechny čtyři stíhací závody.

Reklama