Hlavní obsah

Není tu jídlo. Norské biatlonisty zastihla před cestou do Česka překvapivá zpráva

Oslo/Praha

Koronavirus se o víkendu oficiálně dostal i do České republiky, kde už se však v souvislosti s ním celý minulý týden šířila mezi lidmi panika, zejména co se týče masivních nákupů zásob potravin. To zaskočilo i výpravu norských biatlonistů chystající se na cestu k závodům Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Elitní norský biatlonista Johannes Thingnes Boe

Článek

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu se kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru bude biatlonový svátek na Vysočině konat bez fanoušků, kterých mělo dorazit celkem kolem stovky tisíc. Elitní norské závodníky před cestou na letiště v Oslu ale z Česka zastihla další nepříjemná zpráva.

„Volali nám z našeho ubytování v Novém Městě, ať si přivezeme vlastní mouku, těstoviny a rýži. Z informace vyplývalo, že jsou prázdné obchody, protože lidé toto zboží vykoupili," řekl manažer norské reprezentace Per Arne Botnan listu VG.

Reprezentační kuchař Ståle Johnsen tak musel začít rychle jednat a dát dohromady seznam potravin, které je potřeba do České republiky přivézt a následně ho poslal kouči ženské reprezentace Patricku Oberggerovi, který měl podle deníku potřebné nákupy realizovat v Mnichově.

Poslední velkou akci na MS v Anterselvě přečkal, navzdory velkým problémům s koronavirem v Itálii, norský tým bez zdravotních komplikací.

„Nedělali jsme nic jiného než obvykle. Byli jsme extrémně opatrní na hygienu. Používali jsme antibakteriální gely a zdržovali se co nejkratší možnou dobu na místech, kde bylo hodně lidí. Světový šampionát jsme absolvovali bez nemocí," potvrdil Botnan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články