Hlavní obsah

Fourcade kritizuje rozhodnutí o Novém Městě. Přijdeme o nejlepší atmosféru na světě, lituje Bö

Praha

Rozčarování z rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, nechat kvůli strachu ze šíření koronaviru proběhnout tento týden závody Světového poháru biatlonistů v Novém Městě na Moravě bez fanoušků, neskrývají vedle českých závodníků ani světová esa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Francouz Martin Fourcade rozhodnutí o Novém Městě na Moravě nechápe.

Článek

Třeba fenomenální Nor Johannes Thingnes Bö rozhodnutí českých orgánů velmi lituje. „Je to velká rána přijet do Nového Města, kde nebudou fanoušci. Vydobyli si tam v rámci Světového poháru velké renomé právě kvůli obrovské divácké kulise desítek tisíc fanoušků na tribunách i podél tratí,“ řekl desetinásobný mistr světa a olympijský vítěz norskému listu VG.

„Zároveň se dají snadno pochopit důvody, proč se úřady takto rozhodly v době, kdy země má první případy nákazy. Člověk si pak uvědomí, jak je věc vážná, když se přistupuje k takovýmto rozhodnutím," dodal aktuálně třetí muž Světového poháru.

Situace nicméně lituje i jeho bratr Tarjei. „Divácká atmosféra je v Novém Městě nejlepší v celém Světovém poháru. Často tam neslyšíme ani vlastní dech, když přijíždíme na střelbu," připomíná Nor, o jak skvělý zážitek biatlonisté tentokrát přijdou.

Nad verdiktem kolem závodů v České republice kroutí hlavou i první muž Světového poháru Martin Fourcade.

„Nekonzistentnost kolem koronaviru pokračuje. Čeští fanoušci nesmějí na závody, zároveň ale není problém to, že tam přijede celá biatlonová karavana, která ani ne čtrnáct dnů předtím byla v Itálii," rozhořčuje se hvězdný Francouz na svém twitterovém účtu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Je mi smutno z dnešního rozhodnutí bezpečnostní rady vlády, a přiznám se, dost dobře mu nerozumím. Chápu, že zdraví je na prvním místě a nijak to nerozporuji, byť v souvislosti s touhle "korochřipkou" mě opravdu žádná panika nepohlcuje. Na druhou stranu mi není úplně jasné, proč je nutné zakázat diváky v NMNM, přičemž ze zahraničí jich mělo dorazit kolem 4 tisíc a počítadlo se s 25-30 tisíci návštěvníků denně, dokud necháme v provozu letiště, nákupní centra, pražskou MHD a další. Jen letiště Václava Havla denně odbaví desítky tisíc (tuším 50-60) cestujících, kteří se setkají s palubním personálem, zaměstnanci letiště a jeho zázemí, přičemž Ti všichni jdou po směně domů. Prostě si nemyslím, že biatlon je větší riziko než takové letiště, tak mě překvapilo, že zatímco biatlonu naše vláda zakázala diváky, tak na letišti nezakázala cestující, vždyť by přece společnosti mohli bez problémů létat bez nich. Připadá mi to jako takové populistické gesto, jak vládě na lidech záleží, což mě vlastně u populistické vlády překvapit nemůže. Bez Vás fanoušků NMNM nebude to pravé NMNM a vlastně ani nevím, jestli se mi tam vůbec chce. 😔

Příspěvek sdílený Michal Šlesingr (@michalslesingr),Bře 2, 2020 v 5:51 PST

Reklama

Související témata: