Hlavní obsah

SP v biatlonu bude letos jen na dvou místech, kongres online

Světový pohár v biatlonu bude mít podle plánu v tomto kalendářním roce čtyři díly, ale pouze ve dvou dějištích. Mezinárodní unie IBU dnes oznámila, že kvůli minimalizaci cestování v době pandemie koronaviru uspořádají v listopadu a prosinci po dvou závodech finské středisko Kontiolahti a rakouský Hochfilzen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dorothea Wiererová při SP v Novém Městě na Moravě. Archivní foto

Článek

IBU zároveň uvedla, že listopadový kongres, na němž by mělo být Nové Město na Moravě potvrzeno organizátorem mistrovství světa 2024, se neuskuteční v Praze, ale online. Původně měla česká metropole hostit kongres v září, později byl přeložen na 13. až 15. listopadu. Virtuálně se bude konat ve stejném termínu.

Nová sezona Světového poháru začne podle plánu 27. listopadu v Kontiolahti. Ve Finsku biatlonisté zůstanou ještě následující týden a odjedou tam závody, jež měly být ve švédském Östersundu. Obdobně pak v prosinci dva díly uspořádá Hochfilzen, o své závody přijde francouzské Annecy.

IBU potvrdila, že počítá s mistrovstvím světa ve slovinské Pokljuce od 9. do 21. února 2021. O lednových závodech Světového poháru rozhodne unie v říjnu. V listopadu pak určí program na únor a březen. V předběžném kalendáři je předposledním dílem seriálu od 8. do 14. března zastávka v Novém Městě.

Reklama