Hlavní obsah

Davidová i přes jednu chybičku atakovala stupně vítězů. Nakonec byla pátá

Aktualizováno

Parádním během se prezentovala v rakouském Hochfilzenu česká biatlonistka Markéta Davidová a přes jedno trestné kolo atakovala při pátečním závodě Světového poháru na 7,5 km stupně vítězů. Nakonec ji od bronzu dělilo necelých deset vteřin, ale pátá příčka v cíli jí dává výbornou pozici pro nedělní stíhačku. Solidní porci bodů za 24. místo brala i Lucie Charvátová, docela nečekanou vítězkou sprintu se stala v Kazachstánu narozená 24letá Dzinara Alimbekovová reprezentující Bělorusko.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Markéta Davidová s trofejí za páté místo ve sprintu v Hochfilzenu.

Článek
Fotogalerie

Davidová předvedla třetí nejlepší běžecký čas. „Až mě ta rychlost udivuje, přitom jsem se v těch sjezdech docela bála," řekla. Potřebovala by ale zrychlit střelbu, protože na střelnici byla o téměř půl minuty déle než další závodnice.

„O tom vím. Zkusila jsem jít ale položky na dva nádechy mezi jednotlivými ranami. Úplně poslední jsem sice odkládala, fakt jsem s tím dost bojovala, ale vyplatilo se mi to," řekla v České televizi Davidová.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Ležku zvládla Markéta Davidová při sprintu v Hochfilzenu bez chyby.

Skvěle namazáno měla i Lucie Charvátová. „Rozhodně mám ze sebe lepší pocit než v Kontiolahti. Na lyžích jsem jela úplnou hranu," přiblížila běžecky devátá nejlepší žena závodu, která i rychle střílela. Dopustila se ale tří chyb. „Neměla jsem žádné zbrklé, utržené rány, šly kolem hrany terče, ale potřebovala bych kroužit přece jen méně trestných kol. Umístění v pětadvacítce beru jako průměr, ale budu z ní chtít udělat i další body ve stíhačce. U mě vždycky záleží, jak dám čtyřpoložkový závod na střelnici," doplnila Charvátová.

Puskarčíková propadla

Další tři reprezentantky se do stíhačky pro 60 nejlepších nekvalifikovaly. Zklamaná byla především Eva Puskarčíková, která sprint s jedničkou zahajovala. A ne zrovna povedeně. Dopustila se dvou chyb vleže i vstoje, navíc nestačila ani běžecky. Bylo z toho pro ni až 84. místo, jeden z nejhorších výsledků kariéry.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Eva Puskarčíková nasekala při sprintu v Hochfilzenu čtyři střelecké chyby.

Závodnic s oběma čistými položkami bylo v celém startovním poli pouhých devět. Patřila mezi ně ale vítězka, pro niž to byly premiérové stupně vítězů. Alimbekovová navázala na překvapivé výsledky z Kontiolahti, kde doběhla, čtvrtá, šestá a sedmá. Pro maximum této sezony si dojela i Davidová, která se posunula na 14. příčku pohárové klasifikace. Přes až 29. místo ze sprintu zůstalo žluté číslo vedoucí biatlonistky seriálu Švédce Hanně Öbergové, už má ale jen pětibodový náskok před Alimbekovovou a Röiselandovou.

Světový pohár v biatlonu - Hochfilzen
Sprint žen na 7,5 km
1. Alimbekovová (Bělorusko)20:12,3 (0)
2. Eckhoffová (Norsko)+8,5 (1)
3. Preussová (Německo)+9,9 (1)
4. Röiselandová (Norsko)+16,9 (1)
5. Davidová (ČR)+19,4 (1)
6. Simonová (Francie)+20,1 (2)
7. Vittozziová (Itálie)+22,3 (0)
8. Wiererová (Itálie)+25,6 (1)
...
24. Charvátová (ČR)+1:05,4 (3)
77. Teplá (ČR)+2:31,8 (1)
83. Jislová (ČR)+2:45,0 (4)
84. Puskarčíková (ČR)+2:51,0 (4)
Stav Světového poháru (po 5 závodech)
1. H. Öbergová (Švédsko)216
2. Alimbekovová (Bělorusko)211
3. Röiselandová (Norsko)211
4. E. Öbergová (Švédsko)172
5. Skottheimová (Švédsko)152
6. Preussová (Německo)150
...
14. Davidová (ČR)121
52. Charvátová (ČR)25
63. Jislová (ČR)3
Sprint mužů
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama