Hlavní obsah

Konec diskriminace, šance pro Moravce! Ale musí zabojovat

K čertu s tím všude preferovaným mládím. Jakoby se na to v poli biatlonistů už někteří nemohli koukat a vedle letos oficiálně zavedeného trikotu pro nejlepšího mladého závodníka je připraven už i ten pro ´starce´. Ve hře tak může být i Ondřej Moravec, ale bude muset pořádně zabojovat, aby si mohl užít výtvor Susan Dunkleeové coby cenu.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Ondřej Moravec na archivním snímku.

Článek

Že je stáří diskriminováno? Někdy to tak vypadá. I ve sportu. Americká biatlonistka patří v SP ve svých čtyřiatřiceti také mezi déle sloužící a vymyslela odměnu pro nejlepšího borce nad 33 let. A sama také speciální stříbrný trikot podle všeho za dlouhých zimních nocí vyrobila a pak představila na sítích.

Originalita se cení. Kdo je ve hře o trofejní trikot? Zatím k němu má nejblíže Slovinec Jakov Fak, v absolutním pořadí SP devátý. Dunkleeová nahlédla i dále do klasifikace, kde vyčetla, že do kategorie také spadající Němec Arnd Peiffer je patnáctý a Rakušan Simon Eder o čtyři příčky za ním.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Susan Dunklee (@susan.dunklee)

Šanci podle věku rozhodně má i šestatřicetiletý Ondřej Moravec. Na 32. místě poněkud ztrácí, ale zbytek sezony je ještě dlouhý a stát se může ledacos, zvláště, když s blížícím se MS snad přijde i ještě lepší forma matadora českého týmu.

Reklama

Související témata: