Hlavní obsah

Davidová vede? Ne?... Ve Švédsku nemohli uvěřit, kdo sebral zlato jejich hvězdě

Stockholm/Praha

Triumf Markéty Davidové na biatlonovém mistrovství světa ve vytrvalostním závodě v Pokljuce konečně rozjásal v poslední době už dost rozladěné české fanoušky. O to větší překvapení způsobil v řadách švédských příznivců, kteří se, stejně jako tamní televizní komentátoři, už těšili na zlaté oslavy jejich hvězdy Hanny Öbergové.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Markéta Davidová si jede na MS v Pokljuce pro zlato ve vytrvalostním závodu.

Článek

Švédové už pomalu začínali s křepčením, když Rakušanka Lisa Hauserová a Norka Ida Lienová zazdily svoje šance na poslední střelbě.

I komentátoři televize SVT Ola Bränholm a Björn Ferry skvělému tažení české biatlonistky nevěnovali vůbec pozornost.

„A teď uvidíme... Davidová! Ona vede,“ vyjekl překvapeně Ferry. „Ne?“ nemohl uvěřit průběžným výsledkům jeho kolega Bränholm.

„Tahle osoba televizní produkci úplně unikla. Za našimi zády se tak prosmýkla na první místo,“ komentoval Bränholm pro něj nečekané zjevení.

V záběrech SVT se Davidová objevila až při čtvrté střelbě a v závěrečném finiši.

„Ona ale nebývá ve střelbě zrovna stabilní,“ snažila se vysvětlit situaci expertka SVT Helena Ekholmová.

Zlaté oslavy nakonec s přehledem vyfoukla Švédům rodačka z Jablonce, která k výbornému běhu tentokrát přidala bezchybnou střelbu. Ale v cíli druhá Öbergová pro ni měla před severskými novináři jen slova obdivu.

„Davidová je velmi dobrá biatlonistka. Je mladá a závodila dobře i předtím, její vítězství není žádné velké překvapení. Udělala na mě velký dojem, že měla všechny čtyři střelby čisté,“ smekla před vítězkou Öbergová, která zaznamenala na střelnici jednu chybu.

„Sice bych ji netipovala dnes na vítězku, ale je to stabilní závodnice a dnes se jí povedl parádní výkon,“ doplnila další Švédka Johanna Skottheimová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama