Hlavní obsah

Pět metrů sněhu, dvojitá porce biatlonu a zlatá Makula v akci! Jen ty diváky bychom tu chtěli, říká

Nové Město na Moravě/Praha
Aktualizováno

Před čtyřmi lety přijela do Vysočina Areny jako nesmělá dívka, která dostala šanci si poprvé zazávodit s elitou při Světovém poháru. Ve čtvrtek Markéta Davidová pojede v Novém Městě na Moravě poprvé v pozici mistryně světa. Štafetou žen v 16.05 (živě na ČT sport) totiž odstartuje první ze dvou dílů seriálu SP.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

S úsměvem a ve slunečních brýlích vyhlíží Markéta Davidová SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

V Číně momentálně nejsou schopni olympijskou generálku uspořádat, a tak si biatlonová špička zazávodí v Česku hned dva týdny po sobě. Poprvé od MS v Pokljuce, které českému týmu přineslo řadu rozpačitých výsledků, ale i zlato Davidové z vytrvalostního závodu.

Po krátkém odpočinku se čerstvá šampionka přesunula do svého druhého domova, jak Nové Město na Moravě označuje.

„Hodně jsme tu závodili na Českých pohárech, bývali jsme tu celou zimu. Jsou tu super podmínky na trénink i v létě, ráda se sem vracím,“ ujišťovala v rozhovoru pro Českou televizi biatlonistka přezdívaná Makula.

A podmínky jsou ve Vysočina Areně výborné i nyní, přes oteplení je na trati pořádná vrstva sněhu. „Nahoře nad tubusy skoro pět metrů. Byly mrazy a děla šla dobře,“ líčil na webu biatlon.cz šéf tratí Martin Holec. „Jen škoda, že roztál sníh okolo, jinak by to bylo dobré lyžování i mimo tratě,“ doplnil kouč mužské reprezentace Ondřej Rybář.

Se čtvrteční nominací neměli trenéři starosti. Pojedou všechny Češky, které v Novém Městě jsou, tedy Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová, ve stejném pořadí, v němž byly naposledy na mistrovství světa desáté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený BiathlonNMNM (@biathlonnmnm.cz)

I v Novém Městě se pochopitelně bude závodit bez diváků. „Je to lepší v tom, že na nás nebude takový tlak, ale určitě bychom je tu radši měli,“ ujišťovala Davidová.

Program v Novém Městě na Moravě
8. díl Světového poháru
čtvrtek 4. 3.:
16.05 štafeta žen
pátek 5. 3.:
15.20 štafeta mužů
sobota 6. 3.:
11.00 sprint žen
15.40 sprint mužů
neděle 7. 3.:
12.00 stíhačka žen
16.00 stíhačka mužů
9. díl Světového poháru
Čtvrtek 11. 3.:
17.30 sprint žen
pátek 12. 3.:
17.30 sprint mužů
sobota 13. 3.:
14.45 stíhačka mužů
17.30 stíhačka žen
neděle 14. 3.:
10.25 smíšená štafeta
13.45 smíšená štafeta dvojic
Přímé přenosy vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: