Hlavní obsah

Češky si ve sprintu spravily chuť, i když Davidovou poslední rána vyšoupla z desítky

Praha
Aktualizováno

Při Světovém poháru biatlonistek v Novém Městě na Moravě daly české ženy v závodě na 7,5 km alespoň trochu zapomenout na zpackanou štafetu. Markéta Davidová minula terč až poslední ranou, to ji ale připravilo o první desítku. Nicméně 12. příčka s odstupem třiadvaceti vteřin na medailové pozice je solidní výchozí pozice pro nedělní stíhačku. Spokojená mohla být i Lucie Charvátová, která si zajela sezónní maximum 17. místem. Z bodované příčky se mohla těšit v cíli i sedmadvacátá Jessica Jislová. Deváté prvenství v sezoně oslavila ve žlutém jedoucí Norka Tiril Eckhoffová, i když na rozdíl od kolegyň na stupních vítězů neměla čistou střelbu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká reprezentantka Markéta Davidová se chystá na střelbu ve sprintu

Článek

Davidové scházela dřívější energie na lyžích, na trati ji to tentokrát neběželo tak, jak je zvyklá. O to víc se snažila na střelnici. „Vleže jsem dobře cvakala. Poslední ránu stojáku jsem ale měla moc nahoře, úplně zbytečná chyba. Navíc nejsem vůbec spokojená s během, jsem ztrácela a nevím pořádně proč. S jedničkou ze střelby bych chtěla být lepší," tvrdila Davidová, která byla na lyžích o téměř deset vteřin pomalejší než krajanka Charvátová.

Bronzová z loňského MS v této disciplíně při střelbě vleže i vstoje minula terč vždy pouze první ranou a běžecky byla vůbec nejrychlejší z českého kvarteta. „Jak letos na střelnici trpím, tak to na mě bylo slušné. Po těch pěti trestných kolech ve štafetě jsem si spravila chuť. Trať držela a lyže jely, takže pro mě je slušná porce bodů dobrým povzbuzením a uvidíme, jak dopadnu v nedělní stíhačce, kde jsou přece jen čtyři položky," líčila Charvátová.

Štafetu špatně rozběhla Jessica Jislová, také pro ni byl sprint možností vylepšit dojem a povedlo se to. „Jak jsem jela až ke konci závodu, tak trať už povolovala a bylo to těžké, ale za body jsem opravdu ráda," říkala. Do stíhačky se dostala i ze 49. místa Eva Puskarčíková. „Běžecky to je ode mne pořád slabší průměr, o to víc mrzí dvě chyby na střelnici, protože bych měla být schopná dávat položky čistě," uvažovala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Světový pohár biatlonistek v Novém Městě na Moravě - 7,5 km žen
1. Eckhoffová (Norsko) 18:48,4 (1)
2. Džimová (Ukrajina) +9,3 (0)
3. Vittozziová (Itálie) +15,0 (0)
4. Alimbekovová (Bělorusko) +16,1 (0)
5. Wiererová (Itálie) +16,3 (1)
6. Tandrevoldová (Norsko) +17,4 (0)
7. Röiselandová (Norsko) +18,5 (2)
8. Preussová (Německo) +25,1 (1)
-------
12. Davidová (ČR) +38,1 (1)
17. Charvátová (ČR) +45,7 (2)
27. Jislová (ČR) +1:14,7 (2)
49. Puskarčíková (ČR) +1:50,3 (2)
Stav Světového poháru
1. Eckhoffová (Norsko) 863
2. Röiselandová (Norsko) 795
3. H. Öbergová (Švédsko) 770
4. Hauserová (Rakousko) 682
5. Wiererová (Itálie) 679
6. Preussová (Německo) 672
7. Chevalierová-Bouchetová (Francie) 557
8. Alimbekovová (Bělorusko) 546
9. Davidová (ČR) 530
-----
53. Charvátová (ČR) 61
62. Puskarčíková (ČR) 44
65. Jislová (ČR) 35

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články