Hlavní obsah

Biatlonová kráska v břečce utrpěla porážku. Titul juniorce nedopřáli

Martell

Dojezd sezony. Ještě se bojuje o národní tituly. Rodí se překvapení, některá známá jména definitivně mizí ze scény. V tomto duchu se odehrál i italský šampionát, v němž velká esa utrpěla poněkud potupnou porážku. Dorothea Wiererová prohrála s další hvězdou reprezentace Lisou Vittozziovou, což by zase nebylo takovým šokem. Ale obě nestačily na juniorku Rebeccu Passlerovou.

Foto: Sport.cz

Dorothea Wiererová, ilustrační foto.

Článek

Mladá závodnice v Martellu zaskočila podle serveru biatlonmag.cz favoritky a ovládla závod s hromadným startem. Na rozbředlé trati v jihotyrolském středisku závodili nejprve muži. Lukas Hofer zvítězil i přes pět trestných kol.

Ženské favoritky zaskočila Passlerová. Trojnásobná medailistka z letošního mistrovství světa juniorů minula stejně jako Vittozziová tři terče, zkušenější soupeřku ale o 12 sekund porazila. Ženský titul jí však udělen nebyl, protože závodila pouze v juniorské kategorii. Wiererová musela na pět trestných kol a skončila třetí.

S kariérou se rozloučila devětadvacetiletá Nicole Gontierová. V kategorii žen skončila šestá. V posledních dvou sezonách startovala převážně v IBU Cupu. Ve SP je jejím maximem třetí místo, podílela si na dvou štafetových bronzech z mistrovství světa.

Lisa Vittozziová a Lukas Hofer se na závěr domácího mistrovství podíleli na výhře smíšené štafety karabiniérů před vojáky a policisty. Biatlonová kráska Wiererová, ač už naladěná spíše na oddech po zimě, byla na svém úseku v barvách lesní stráže nejlepší, ale celkově její tým skončil čtvrtý.

Reklama