Hlavní obsah

Pohledné, talentované, inteligentní. České biatlonistky se pochlubily!

Nejsou jen krásné a talentované, ale jsou i nesmírně chytré. České biatlonové reprezentantky, které tvoří oporu týmu, se všechny mohou pyšnit vysokoškolskými tituly druhého stupně. Dvě magistry, dvě inženýrky... Na tyhle holky si zkrátka hned tak s něčím nepřijdete.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Lucie Charvátová (vlevo) s Markétou Davidovou ve stíhacím závodu

Článek

Už to mají komplet. „Tak už jim nesnižuju průměr," radovala se Markéta Davidová u společné fotografie s Lucií Charvátovou, která se stejně jako „Makula" může pyšnit titulem inženýr, Jessicou Jislovou a Evou Puskarčíkovou, které mají tituly magisterské.

Bronzová medailistka ze sprintu z Anterselvy Charvátová dokončila studium na Technické univerzitě v Liberci minulý rok. Mistryně světa z Pokljuky z vytrvalostního závodu Davidová má inženýrský titul teprve pár dní. Na České zemědělské univerzitě dokončila studium jednoho oboru, ale aby toho nebylo málo, pokračuje ve studiu druhého.

Foto: Instagram Markéty Davidové

Opory českého biatlonového týmu se mohou pyšnit vysokoškolskými tituly druhého stupně

„Dala jsem si týden oraz a teď v Novém Městě asi začnu trochu intenzivněji řešit druhou diplomku," uvedla pro web biatlon.cz Davidová, kterou příští rok čeká dokončení oboru Výživa zvířat a dietetika. Na soustředění v Novém Městě sdílí pokoj s magistrou Puskarčíkovou, která se titulem může pyšnit už od roku 2018, kdy se z ní stala paní učitelka.

Foto: Instagram Evy Puskarčíkové

"Makula" během zkrášlovacího procesu

Ta si teď z Davidové utahuje. „Jó, inženýrka, už z ní opadl stres ze státnic, tak teď musí dohnat to zanedbání, co nestihla, když seděla nad učením," připsala k fotografii, na které zachytila Davidovou v průběhu zkrášlovacího procesu.

Poslední vysokoškolačka do party je Jessica Jislová, která studovala na Fakultě sportovních studií v Brně. Ta sdílela společnou fotku otitulovaných biatlonistek jako první s komentářem „Vzdělání na prvním místě."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

Je obdivuhodné, jak vrcholoví sportovci dokážou skloubit profesionální kariéru s náročným studiem na vysoké škole. Davidová dokončovala studium jako poslední ze čtveřice biatlonistek v průběhu jarní přípravy, žádné úlevy ale neměla. „Akorát jsem trénovala v jiných časech," uvedla pro web biatlon.cz s tím, že od trenérů dostala před státnicemi volno na dva dny.

Reklama