Hlavní obsah

V Česku to vřelo. Kouč promluvil o milostné aférce v biatlonové reprezentaci Švédska

Milostný propletenec mezi olympijskými šampiony zahýbal hvězdnou biatlonovou reprezentací Švédska, která se po otřesech v osobních vztazích připravuje na sezonu s vrcholem na OH v Pekingu. K dění v reprezentaci skandinávské velmoci už se vyjádřil i trenér tamního národního týmu Johannes Lukas.

Foto: @hannaaoberg, Profimedia.cz

Olympijská šampionka v biatlonu Hanna Öbergová potvrdila,že je partnerkou reprezentačního kolegy Martina Ponsiluomy.

Článek

V úterý švédským médiím potvrdila olympijská vítězka Hanna Öbergová, že už není partnerkou jiného olympijského šampiona Jespera Nelina, ale jeho reprezentačního kolegy Martina Ponsiluomy. Zároveň vyšlo najevo, že Nelin nyní tvoří pár s expartnerkou Ponsiluomy, další švédskou biatlonistkou Fanny Johanssonovou.

Reprezentační kouč Lukas v rozhovoru pro list Aftonbladet nyní prozradil, že situace v týmu na poli osobních vztahů se v minulé sezoně začala vyhrocovat po mistrovství světa v Pokljuce během březnové zastávky Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

„Martin a Fanny spolu byli až do mistrovství světa, kde Martin získal zlato, a pak se začaly věci měnit. Odjel domů, kde se s Fanny rozešel," uvedl Lukas.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Hanna Öberg (@hannaaoberg)

„Po MS přišly závody v České republice a tam začalo vycházet najevo, že se zajímá o Hannu. V Česku to byl chaos. Neměl jsem z toho vůbec dobrý pocit," popisoval dění šéftrenér, který zároveň přiznal, že celé dění mělo na atmosféru v národním týmu silně negativní vliv.

„V České republice to bylo hodně napjaté. Všem jsem říkal, že co dělají spolu na pokojích nebo v soukromí, není moje zodpovědnost. Nemůžu je celou dobu hlídat. Ale vyžaduji, aby vše fungovalo během tréninkového procesu a v závodech," apeloval Lukas.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Ponsiluoma (@martinponsi)

Zároveň se musel smířit s tím, že s idylickými vztahy uvnitř týmu je konec: „Nemůžete očekávat, že všech 14 členů týmu budou celou dobu nejlepší kamarádi. Nakonec tu věc podle mě vyřešili profesionálně. Já jsem zodpovědný za jejich trénink, v němž vyžaduji stoprocentní nasazení. Jejich soukromí není moje starost."

Kouč si před startem přípravy na sezonu podle svých slov o delikátní záležitosti promluvil s oběma mužskými aktéry milostného čtyřúhelníku.

„S Martinem i Jesperem jsem mluvil. Zdůraznil jsem jim, že hlavně chci, aby vše fungovalo, když jsme v tělocvičně na tréninku, to je pro mě nejdůležitější. Na závěrečný kemp (ve švédském Idre) už se těším a hlavně doufám, že všichni zůstaneme zdraví," dodal kouč.

Reklama