Hlavní obsah

České biatlonistky narazily. Překážky, kličky, došlo i na peprnější slova

Měsíc do startu Světového poháru. Příprava je v plném proudu. Dachstein, v listopadu už norský Sjusjoen, ale ještě před nedávnem biatlonistky trénovaly i na kolečkových lyžích. A byla to v Anterselvě docela zábava, když překonávaly nástrahy, které jim připravil trenérský tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová je se svými kolegy v rámci přípravy pořád na cestách

Článek

„Až IBU zavede překážkový závod, holky budou připraveny," stojí na facebookovém účtu webu biatlon.cz pod videem, kde české reprezentantky překonávají nástrahy, které někomu mohou přijít poněkud nestandardní. Nebylo to vyloženě o dřině, ale i o technice jízdy.

Slalom, vyhýbání se překážkám, jízda pozadu ... To vše může prospět obratnosti závodnic. O tom není pochyb, ale jak je patrné z videa došlo i na peprnější slova, která létala ve chvíli, kdy se závodnice dostaly k překážkám. „To jsem pos...," znělo ze skupinky.

Biatlonisté v čele s mistryní světa Markétou Davidovou v přípravě objížděli osvědčená místa. Aneterselva, Pokljuka, Ramsau... Dlouhé týdny trávili mimo Česko.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

A v listopadu už zase Norsko. Nadcházející sezona se rozjede 27. listopadu ve švédském Östersundu.

V ČR se během této zimy pojede jen druholigový IBU Cup, který na začátku února hostí Nové Město na Moravě. Pak už přijde na řadu olympijský vrchol sezony v Číně.

Reklama