Hlavní obsah

Místo cíle hledal Moravec vlajku. Naštěstí tam byl fanoušek, říkal zlatý finišman

Kontiolahti/Praha

Věděl, že má luxusní náskok, nehledal tedy přímou cestu do cíle, ale očima Ondřej Moravec zkoumal, kde uzme vlajku, aby to v závěru závodu smíšených štafet na MS biatlonistů v Kontiolahti byla ta pravá triumfální jízda.

Foto: Stanislav Krasilnikov, ČTK

Ondřej Moravec měl v cílové rovině luxusní náskok, mohl si na závěr závodu smíšených štafet na MS v Kontiolahti dopřát triumfální jízdu s vlajkou.

Článek
Fotogalerie

Finišman zlaté českého týmu mohl chmátnout po momentálně jediném dosažitelném státním symbolu do hlediště. „Tušil jsem, že nikdo z týmu před cílem nebude. Všichni byli buď na trati, nebo na střelnici. Naštěstí tam ale byl ten fanoušek. Zaplať pánbůh za něj," děkoval na dálku.

Jak o víkendu pokračuje MS
Sobota
13:00 muži sprint 10 km
16:30 ženy sprint 7,5 km
Neděle
13:15 muži stíhací závod 12,5 km
16:00 ženy stíhací závod 10 km
Vysílá ČT Sport. On-line reportáže přináší Sport.cz
V pondělí a úterý je závodní volno, od středy do neděle jsou na programu další závody

Přitom ještě chvíli před tím sám sobě v hlubokém záludném sněhu velel k maximální obezřetnosti a jízdě na jistotu: „Hlavně teď nelehni." Ale povzbudit ho mohly zprávy, že soupeři tak jako tak nejsou schopni stáhnout ztrátu. Jeden z trenérů Marek Lejsek hlásil, že má dostatečný náskok. „Ať si to užiju a vybodnu se na to," volal na mě. „Ten finiš pak byl super, když netuhnete a nemusíte se bát do poslední vteřiny," líčil dále pro biatlon.cz.

Zlato je zlato, měl jasno

Na rozdíl od Veroniky Vítkové, která štafetu zdárně rozbíhala, bral raději zlato z tohoto MS než stříbro z loňské olympiády.

„Ono projíždět cílem první, nebo druhý, to je prostě rozdíl. I když kouzlo olympiády je v jejím čtyřletém cyklu," přemítal Moravec nad hodnotou medailí ze smíšených štafet a dospěl k jednoznačnému výsledku. „Tohle už se také nemusí nikdy podařit. V tuto chvíli to mám tak, že zlato je zlato."

A navíc se podle něj vše násobí, že jde o triumf sdílený. „To v normálním individuálním závodě člověk nezažije. Navíc ta radost se netýká jen nás čtyř, ale opravdu celého týmu. Všichni jsme se objímali, gratulovali si, prostě super."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články