Hlavní obsah

Dřív přišel jen pan Landa se psem, teď se s biatlonisty loučily davy. Slavili Šlesingr a Soukalová

Jablonec nad Nisou

Gabriela Soukalová se rozhlédla kolem sebe a viděla na tribunách a podél osmisetmetrové trati v jabloneckém areálu Břízky téměř tři tisícovky diváků. „Vybaví se mi to samé místo před asi šesti lety. To tady stál pan Landa se psem a možná pár lidí. Teď mi z toho jde mráz po zádech,“ žasla nad kulisou, která ozdobila závod s názvem Exhibice šampiónů uzavírající biatlonovou sezónu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gabriela Soukalová zdraví diváky na mistrovství České republiky v biatlonovém supersprintu konaném v areálu Břízky v Jablonci nad Nisou.

Článek

„Jsem strašně rád, že diváci nesledují biatlon jen v televizi, ale dají najevo, že ho chtějí vidět naživo,“ kvitoval i Ondřej Moravec. V areálu nebylo k hnutí, diváci se na sebe mačkali všude, kde to šlo. Také se jim představila kompletní reprezentace, která letos vybojovala 21 umístění na stupních vítězů v SP včetně čtyř medailí na mistrovství světa v Kontiolahti.

Závodila i Vítková

Závodil Jaroslav Soukup, jenž byl v závěru sezóny nemocný, i Veronika Vítková, která po pádu a zranění kotníku v Chanty-Mansijsku poprvé v kariéře vzdala závod. „Kotník byl lehce podvrtnutý, bolel, když to přicházelo k sobě. Dvakrát jsem teď byla u fyzioterapeuta, který se mi ho snažil uvolnit, ale neuvažovala jsem, že bych tu nestartovala,“ ujišťovala Vítková.

Exhibici vyhráli Soukalová a Michal Šlesingr, kteří tak získali i tituly mistrů republiky v supersprintu.

Výsledky MČR v biatlonovém supersprintu v Břízkách v Jablonci nad Nisou:
Muži:
1. Šlesingr 10:34,0
2. Moravec -20,9
3. M. Krupčík (všichni SKP Kornspitz) -27,2.
Ženy:
1. Soukalová 11:14,3
2. Puskarčíková -2,9
3. Tomešová (všechny SKP Kornspitz) -30,9.

Reklama

Související témata: