Hlavní obsah

Soukalová prožila další drama na startu! Zapovídala se, pak zpanikařila a bála se trestu

Presque Isle

To byly zase nervy a zmatky. Biatlonová suverénka Gabriela Soukalová jednoznačně ovládla páteční stíhačku, ale na startu si prožila dramatické chvilky. Jakmile vyrazila na trať, vyděsila sebe i své fanoušky. Zadělala totiž na pochyby, zda ji nečeká nepříjemná penalizace.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová při střelbě.

Článek

"Start byl trochu zmatečný," uvedla česká biatlonová hvězda pro biatlon.cz po svém dvanáctém triumfu v kariéře. "Zapovídala jsem se a pak jsem zjistila, že nemám rezervní náboje a za dvě vteřiny mám jet. Trošku jsem zpanikařila."

Na trať vyrazila za odpočítávání fanoušků o něco dříve a pak se rozhlížela, jestli start "neulila". Ale půlminutové penalizaci unikla. "Tahle informace mi po třetím kole velmi pomohla. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Nediskvalifikovali mě a mohla jsem v klidu dojet," řekla Soukalová.

Možná se rozklepaly nohy

První dvě položky odstřílela čistě, ale při třetí zastávce a první vstoje třikrát chybovala. "Těžko říci, možná se mi rozklepaly nohy a možná už jsem měla strach z poslední položky," uvedla na tiskové konferenci. Třetí střelba ale nevyšla leckomu a posledních pět terčů už Soukalová trefila přesně. Dojela si pro čtvrtou výhru v sezoně a upevnila si vedení v seriálu SP.

V americkém středisku závody nesledovalo moc fanoušků. "Možná to je tady pro nás o něco snazší. V hluku na velkých stadiónech to bývá těžší," řekla.

Biatlonistky se musely vypořádat s nepříjemnými nárazy větru a s mrazem okolo minus sedmnácti stupňů. "Byla to bezkonkurenčně nejvyšší zima za celou sezonu," podotkla Soukalová. Při závodu ale nemrzla. "Myslím, že jsem to měla líp odizolované než ostatní závodnice, které se v převlíkací místnosti držely za nohy, ruce a hrozně se klepaly. Takový problém jsem neměla," řekla Soukalová.

Obličej si chránila černou páskou nalepenou pod očima z jedné tváře přes nos na druhou tvář. "Nechala jsem si to zalepit od naší skvělé masérky Péti Sedláčkové, abych líp snášela podmínky," vysvětlila Soukalová a od reprezentačního kolegy Michala Šlesingra si vyslechla poznámku, že takto "upravená" vypadá nesrovnatelně líp. "Hodně lidí by mi poradilo, ať v tom chodím pořád," smála se, ale po závodě krycí pásku ráda sundala: "Nebylo to úplně příjemné," dodala.

Reklama