Hlavní obsah

Sedm biatlonistů má jistou nominaci na mistrovství světa

Praha

Šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář pro Českou televizi prozradil, že v nominaci na mistrovství světa v Norsku je čtveřice žen (Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová) a trojice mužů (Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář). Šampionátu v Oslu 3. až 13. března se zúčastní pět mužů a pět žen.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová se zlatou medailí za triumf ve stíhacím závodu SP v Presque Isle, vpravo v cíli šestá Veronika Vítková.

Článek

O zbylá tři místa, jedno v sestavě žen a dvě v mužském týmu, budou závodníci bojovat na mistrovství Evropy v Rusku koncem února. Adeptem je i Tomáš Krupčík, který na ME necestuje. "Půjde o hodnocení trenérů a porovnání výkonnosti," řekl Rybář. "Řekl bych, že to spíš bude o jménech, které se už na Světovém poháru ukázaly."

Spolu s Krupčíkem tak přicházejí v úvahu olympijský medailista Jaroslav Soukup nebo nadějný mladík Adam Václavík. Mezi ženami o jedno místo usilují například Jessica Jislová, Jitka Landová či Barbora Tomešová.

Vítězky sobotní štafety v americkém Presque Isle Puskarčíková, Charvátová, Soukalová a Vítková by měly být základem ženského týmu na Holmenkollenu. Na MS může do každého závodu nastoupit z jedné země vždy čtveřice. "Pátá členka bude rezervou a musí být schopnou náhradnicí do štafety," uvedl Rybář.

Reprezentace se ze Světového poháru v USA přesune do Evropy. Soukalová se ani nezastaví doma a zamíří rovnou na soustředění do slovinské Pokljuky. "Je to cesta k tomu, aby její tělo dostalo, co potřebuje. Odpočinek a pak trénink. Hlavní je se udržet zdravotně v pořádku, protože to je ve sportu nejdůležitější," doplnil Rybář.

Po dni doma vyrazí za Soukalovou na závěrečnou přípravu do Pokljuky i zbytek národního výběru a rovnou ze Slovinka pak přeletí do Osla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články