Hlavní obsah

Někdo mě chce zabít, šokoval Fourcade po komentáři k Rusům

Praha

Kvůli svým kritickým vyjádřením na adresu zhruba tří desítek ruských konkurentů podezřelých z dopingu si nejlepší biatlonista současnosti Martin Fourcade udělal v Rusku hodně nepřátel. Osmadvacetiletý Francouz v rozhovoru pro norskou televizi NRK dokonce uvedl, že obdržel několik dopisů, v nichž je mu vyhrožováno smrtí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Položka vstoje v podání Martina Fourcada při stíhacím závodu.

Článek

„Někdo mě chce zabít. Je to tak, jak říkám," uvedl bez bližších podrobností dvojnásobný olympijský vítěz ze Soči.

Fourcade minulý týden během zastávky Světového poháru v Novém Městě na Moravě reagoval na zveřejněné podrobnosti z dopingové zprávy vyšetřovatele Richarda McLarena, podle níž patří k podezřelým ruským sportovcům i jednatřicet biatlonistů a další běžci na lyžích, což potvrdili i zástupci příslušných federací IBU a FIS.

"Pokud unie nemá k vyřešení problémů dostatek odvahy, musí být aktivní sami sportovci," prohlásil Fourcade v pátek pro NRK s tím, že pakliže IBU nezaujme nekompromisní postoj v této otázce, zváží svou účast na březnovém Světovém poháru v Ťumeni.

Fourcade: Vždy jsem bojoval za čistý sport

Následně však majitel pěti velkých glóbů za celkový triumf ve Světovém poháru svá slova poupravil. Prý nebyla správně interpretována. Proto na sociální síť umístil své stanovisko přeložené i do ruštiny, v němž vysvětlil své pohnutky.

„Nemám zájem na nikoho konkrétně ukázat prstem, dokud nebude ukončeno vyšetřování a dokud nebudou zveřejněné důkazy. Chci ale zdůraznit, že jsem vždy bojoval a budu dál bojovat za čistotu sportu. Věřím, že lidi pochopí, co jsem tím myslel, a budou mě milovat, ne nenávidět," zveřejnil muž, který v probíhající sezóně ovládl sedm z osmi individuálních závodů a přemožitele nenašel ani v Novém Městě na Moravě.

Reklama

Související témata: