Hlavní obsah

Ostřílený reprezentant ani trojnásobná juniorská medailistka na MS v biatlonu nejedou

Nové Město

Desetičlennou nominaci českých biatlonistů na MS v Hochfilzenu doplnili Tomáš Krupčík a Jessica Jislová. Olympijský medailista a několikanásobný reprezentant Jaroslav Soukup v týmu chybí. Do výběru se nedostala ani čerstvě trojnásobná medailistka z MEJ Markéta Davidová.

Foto: ČTK

Markéta Davidová si na seniorském MS nezazávodí.

Článek

Trenéři české biatlonové reprezentace dnes zveřejnili poslední dvě jména, která se připojí k už známé osmičce na mistrovství světa v biatlonu, které začne ve čtvrtek v rakouském Hochfilzenu.

Možná trochu překvapivě chybí v nominaci Soukup. Ten sice neprožívá povedenou sezónu, na velkých akcích však dokázal překvapit. Místo něj dostal přednost Tomáš Krupčík, který si vedl lépe na evropském šampionátu. Je to spíš sázka na jistotu, Krupčík je solidním střelcem, ale slabším běžcem.

V souvislosti s velkými úspěchy Markéty Davidové na domácím mistrovství Evropy juniorů je možná laikovi neznámou, proč nedostal mladý talent příležitost i pro světový šampionát. Trenéři rozhodli, že se bude připravovat na MS juniorů, které pro ni bude vrcholem sezóny. Na poslední místo se tak místo ní vešla Jessica Jislová.

Nominace českého biatlonového týmu na MS:
Muži:
Michal Krčmář,
Ondřej Moravec,
Michal Šlesingr,
Adam Václavík,
Tomáš Krupčík.
Ženy:
Gabriela Koukalová,
Eva Puskarčíková,
Veronika Vítková,
Lucie Charvátová,
Jessica Jislová.

Reklama

Související témata: