Hlavní obsah

Nepříjemná komplikace před MS! Koukalová utrpěla kuriózní zranění

Hochfilzen/Praha
Aktualizováno

Zanícená tříska v palci pravé ruky zkomplikovala Gabriele Koukalové závěrečnou přípravu na MS v biatlonu, které začíná ve čtvrtek v Hochfilzenu. Největší česká hvězda musela dokonce odjet do Jablonce, kde podstoupila menší chirurgický zákrok. „Věřím, že je vše už za námi," cituje server iSport.cz trenéra Zdeňka Vítka.

Foto: Andrea Solero, ČTK/AP

Gabriela Koukalová v cíli závodu s hromadným startem v italské Anterselvě.

Článek

Klidu si tak sympatická závodnice v posledních dnech před startem šampionátu zrovna neužila. Za všechno mohla tříska, kterou si Koukalová vrazila do palce na ruce během přípravy. „Den před odjezdem do Rakouska se ji to i trochu podebralo. Nezbývalo nic jiného, než ji pak poslat domů," vysvětloval trenér.

Koukalové museli třísku lékaři vyříznout, rána není velká, jenže je na citlivém místě. Zákroku se vyhnout nemohla. „Už pak ke konci nemohla zavírat závěr a natýkalo ji to. V pondělí se tak vrátila zpět. Shodou okolností bylo alespoň dobré, že jsme měli hlavní část práce za sebou, takže se to dalo skloubit," poznamenal Vítek. Když se slyšel, že se Koukalové ulevilo, spadl mu kámen ze srdce a věří, že nehoda je už minulostí.

Stoprocentní zdraví a pohoda je podmínkou k dosažení dobrého výsledku. Nejen na MS, ale v kterémkoliv závodě. „Ne, že by se jednalo o život, ale když s tím máte jít do závodů na MS, tak musíte být zdravý a s tím se to nedalo. Snad je to za námi, že to byla jen taková sranda, která stála jen cestu domů," věří trenér biatlonistky.

Odjezd z mistrovství snad bude veselejší, věří kouč

Nastydlá byla před šampionátem i Veronika Vítková, takže do dějiště šampionátu dorazil trenér jen ve společnosti závodnice Evy Puskarčíkové. „Byl to fakt pompézní nájezd. Uvidíme ale, jaký bude odjezd. Snad bude veselejší," usmál se.

Do startu smíšené štafety zbývají dva dny, kouč ale ještě neprozradil, zda bude hned Koukalová bojovat o medaile. „Uvidíme. Od té doby, co Gábině ten zákrok udělali, ještě nebyla na lyžích. Tudíž si počkám, až se v úterý projede, uvidím ji na střelnici a snad řekne, že je to vše dobré."

Program MS v biatlonu v Hochfilzenu
Čtvrtek 9. února: 14:45, smíšená štafeta
Pátek 10. února: 14:45, sprint žen
Sobota 11. února: 14:45, sprint mužů
Neděle 12. února: 10:30, stíhací závod žen, 14:45, stíhací závod mužů
Středa 15. února: 14:30, vytrvalostní závod žen
Čtvrtek 16. února: 14:30, vytrvalostní závod mužů
Pátek 17. února: 14:45, štafeta žen
Sobota 18. února: 14:45, štafeta mužů
Neděle 19. února: 11:30, závod žen s hromadným startem, 14:45, závod mužů s hromadným startem.

Reklama

Související témata: