Hlavní obsah

Sestava biatlonistů pro smíšenou štafetu na MS odtajněna! Pojede i největší hvězda

Hochfilzen

Hned v úvodním závodu biatlonového MS v Hochfilzenu se představí největší česká hvězda Gabriela Koukalová. Druhá žena průběžného hodnocení SP byla nominována do čtvrteční smíšené štafety spolu s Evou Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem. Informaci zveřejnily oficiální svazové stránky.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Gabriela Koukalová figuruje v nominaci do smíšené štafety.

Článek

Obsazení ženského úseku není žádným překvapením. „Při nominaci jsme vycházeli z formy holek v průběhu celé sezóny, i ze skutečnosti, že Lucie Charvátová a Veronika Vítková prodělaly v průběhu přípravy drobné nachlazení," vysvětluje kouč Zdeněk Vítek s tím, že štafetu bude rozbíhat Puskarčíková - osmá žena průběžného hodnocení SP.

Větší hádankou byla mužská část štafety. Především rozhodování mezi Ondřejem Moravcem a Michalem Šlesingrem. Přednost nakonec dostal první jmenovaný.

„Vycházeli jsme z vyšší stability jeho výkonnosti v průběhu sezóny. A pokud se podíváme na průběžné výsledky Světového poháru, máme v týmu také dva nejlepší závodníky, stejně jako ženy," hájí své rozhodnutí kouč Michael Málek.

Smíšená štafeta patří k českým parádním disciplínám. Češi jsou v ní světovými šampióny z finského Kontiolahti v roce 2015. Na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 2013 vybojovali bronz a stříbro mají z olympiády v Soči 2014.

Závod v Hochfilzenu začíná ve čtvrtek ve 14:45. V podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama