Hlavní obsah

Česká biatlonová naděje ztratila hlas a k medaili se neprostřílela. Drbal jsem si hlavu, říká trenér

Osrblie

Na poslední chvíli se rozhodla, že půjde do boje. Zkusila se rvát o další medaile v téhle sezóně, ale nevyšlo to. V poli poražených končila Markéta Davidová, možná biatlonová hvězda budoucnosti. Zatím juniorka, která na sebe upozorňuje už i mezi dospělými. Slovenské Osrblie mělo být další scénou pro její představení, po nemoci ale bylo při čtvrtečním vytrvalostním závodě na mládežnickém MS vše jinak.

Foto: ČTK

Markéta Davidová

Článek

Nemoc ji připravila před startem o hlas a pak zřejmě i o naděje na lepší výsledek při úvodním startu na šampionátu. „Sama chtěla jet. A po dvou chybách na první ležce jsem si hodně drbal hlavu," přiznal pro web biatlon.cz trenér týmu Jindřich Šikola, z jehož  svěřenkyň skončily výše Natálie Jurčová (16.) a Simona Maříková (17.). Davidová byla až v páté desítce - třiačtyřicátá.

Jenže přišly i světlejší okamžiky v podání dvojnásobné mistryně Evropy z Nového Města. „Do závodu se vrátila nulou, ale další čtyři zaváhání ji seslaly až do čtvrté desítky," líčil trenér střelecké patálie.

Ale v běhu dosáhla největší česká naděje pátého běžeckého času. „Zcela upřímně říkám, že mě to příjemně překvapilo. Bylo vidět, že připravená je navzdory okolnostem dobře," vzhlížel trenér s nadějí k dalším dvěma individuálním disciplínám a štafetě.

Jurčová byla pravým opakem Davidové. Střílela bezchybně. „To je parádní výkon," poznamenal Šikola. „Proto je ale škoda, že Natka už delší dobu stagnuje v běhu. Nemůže pak své vynikající střelby využít pro ještě lepší výsledky."

Reklama

Související témata: