Hlavní obsah

Pere se, hlavu neztrácí. Ale naplno Koukalová stále trénovat nemůže

Praha

Žádný výrazný progres, trénink největší české biatlonové hvězdy Gabriely Koukalové stále výrazně limitují zdravotní potíže. A tak si reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář cení i drobnějších detailů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová dál netuší, kdy bude moct vstoupit do olympijské sezóny.

Článek
Fotogalerie

„Naplno trénovat nemůže, to pořád nejde. Ale pozitivní je, že nějakou práci odvedla a s těmi úpravami, co jsme museli udělat, odtrénovala vše,“ hlásil Rybář po první části soustředění ve finské Imatře, kam se reprezentace ve středu opět vrací.

Letošní mistryně světa ve sprintu a vítězka Světového poháru ze sezóny 2015/2016 od začátku léta laboruje s bolavými achilovkami a lýtky. A k plnému zatížení má pořád daleko. „Je to ze dne na den. Někdy vydrží dvě hodiny, jindy hodinu,“ líčí Rybář.

„Pere se s tím a neztratila hlavu, což je také pozitivní, protože psychika dostává zabrat, když před olympijskou sezónou pořádně nemůžete trénovat,“ ví šéftrenér.

Moravec v plném zatížení

Do startu olympiády zbývají ještě tři měsíce, ale Světový pohár začne ve švédském Östersundu už 24. listopadu. „Ten je tak blízko, že to vůbec neřešíme,“ říká kouč a nechce odhadovat, kdy by 28letá Koukalová mohla vstoupit do sezóny. „Nehodili jsme vše za hlavu a snažíme se pořád s olympiádou kalkulovat, aby byla připravena na ni,“ říká.

Veselejší zprávy má o stavu dalších členů reprezentace, kterou se přes léto prohnala série nemocí a zranění. Ondřej Moravec po infekci jater trénuje už naplno a měl by startovat i v Östersundu. „Je dříč, strávil tréninkem spoustu let, vidím velkou naději, že by se rychle mohl vrátit do formy,“ hlásí Rybář.

Po zranění ramene je v plném tréninku i Eva Puskarčíková, složitější návrat čeká po zlomenině nohy Adama Václavíka. „Zvládá víc, než jsme čekali, ale pořád to má trochu nateklé. Uvidíme, jestli pojede do Östersundu, nebo nastoupí v IBU Cupu,“ zvažuje kouč.

Reklama

Související témata: