Hlavní obsah

Koukalová změnila specializaci. Ale závodit nebude. Ze hry může být i hvězdná Němka

Oberhof

Už je to ohraná píseň. Biatlonistka Gabriela Koukalová nebude závodit v pokračování Světového poháru - tentokrát v německém Oberhofu. Jak to bude s ní a olympiádou v Koreji, hodlá zveřejnit v prohlášení v polovině ledna. Vypadá to všelijak... Opakovaně má problémy i její velká soupeřka z předešlé sezóny, obhájkyně velkého křišťálového glóbu za triumf v SP Laura Dahlmeierová. Opět bojuje se zdravotními problémy a možná čtvrtou zastávku seriálu také vynechá. Německá hvězda kvůli nemoci přišla i o úvodní podnik SP v Östersundu a teď váhá. Program v Oberhofu začne ve čtvrtek sprintem.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová na archivním snímku.

Článek

Koukalová sváteční konec roku věnovala tradičním záležitostem i přípravě. Přes trvalé potíže s lýtky.

Balila dárky, dřinu z lyží si zpestřila změnou specializace. Vyrazila na sjezdovky, čímž se z Alp pochlubila na facebooku.

"Na jedno odpoledne jsem vyměnila přeplněné tratě a střelnici za prázdné svahy, běžky za sjezdovky, flintu za batoh, kombinézu za péřovku a tréninkovou dřinu za pohodové ježdění z kopce. Byl to báječný relax a načerpání skvělé energie z úžasné přírody," hlásila závodnice, která nepolevovala v aktivitě na sítích ani o svátcích.

Dahlmeierová na rozdíl od ní o ZOH nemusí nijak pochybovat, ale publiku v Oberhofu může chybět. "Bohužel byla Laura během svátků znovu nemocná a nemohla jet exhibici na Schalke. Už začala s tréninkem, ale jestli se zúčastní Světového poháru, uvidíme v dalších dnech," řekl k pětinásobné mistryni světa z posledního šampionátu v Hochfilzenu trenér Gerald Hönig.

Čtyřiadvacetiletá Dahlmeierová má zatím na kontě v olympijské sezóně šest startů, naposledy v Annecy byla třikrát na stupních vítězů včetně triumfu ve stíhačce. V pořadí seriálu je devátá. "A lednové závody jsou hlavně o získání dobrého pocitu a sebevědomí před vrcholem v Koreji," připomněl Hönig únorové hry v Pchjongčchangu.

Reklama