Hlavní obsah

Děsivá mlha, střelba naslepo, strašidelný začátek. Štafeta biatlonistů končila předčasně. Vyhráli Švédové

Oberhof
Aktualizováno

Česká štafeta Tomáš Krupčík, Ondřej Hošek, Ondřej Moravec a Michal Krčmář při pokračování SP v biatlonu v Oberhofu nedokončila závod na 4x7,5 km. Krupčík začal strašidelnou střelbou, finišman Krčmář byl dostižen po první střelbě. V mlze na hraně regulérnosti vyhráli Švédové před Italy a Nory.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Ondřej Moravec při SP v Oberhofu.

Článek

Rozhodčí českou sestavu zastavili z 13. místa na posledním úseku při střelbě vleže, kdy se před ně dostali nakonec vítězní Švédové o kolo.

Hustá mlha výrazně ovlivnila dění na střelnici, náročné podmínky znamenaly pro spoustu favoritů ohromné problémy a výsledkový zmar. Třeba domácí Němci v polovině závodu měli na kontě už deset trestných kol. „Kdyby bylo na mě, tak bych to ukončil jako neregulérní závod. Jury měla ale jiný názor," mínil docela naštvaně šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář

„Už na nástřelu bylo vidět mizerně a pak záleželo na tom, jak hustou mlhu vítr přivál. Na to vlastně nešlo na střelnici reagovat," tvrdil Rybář. Biatlonisté marně hledali v bílé tmě 11,5 centimetrů velký černý terčík. Často na střeleckém koberci trávily až dvě minuty a někdy to vypadalo tak, že víc závodníků krouží po trestném kole než na trati.

„Jak nosím čočky, tak jsem v té mlze a šeru skoro nic neviděl. Střílel jsem prostě do bílého pozadí. Těžko jsem tam hledal terče," vyprávěl Krupčík pro Českou televizi. Právě on musel obkroužit celkem čtyři trestná kola a hned na úvodním úseku tak zmařil české naděje na umístění v první desítce. Debutant Ondřej Hošek i Ondřej Moravec zůstali na střelnici trpělivější a především přesnější, přesto po stojkách také museli na trestné kolo a Krčmář byl přinucen skončit předčasně.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):
Muži - štafeta (4x7,5 km):
1. Švédsko (Ponsiluoma, Nelin, Samuelsson, Lindström) 1:19:44,1 (1 trest. okruh + 9 dobíjení)
2. Itálie (Bormolini, Hofer, Windisch, Chenal) -1:10,8 (2+11)
3. Norsko (Christiansen, L'Abee-Lund, Birkeland, T. Bö) -2:04,6 (3+14)
4. Rusko -2:32,1 (3+16)
5. Francie -2:41,3 (6+16)
6. Německo -3:40,0 (10+10)
...
ČR (Krupčík, Hošek, Moravec, Krčmář) dostižena.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články