Hlavní obsah

Koukalová se vyjádřila. Na olympiádu nejede, ale končit nehodlá

Praha

Včerejší vyjádření šéfa českého biatlonu Jiřího Hamzy bohužel přineslo očekávaný výsledek. Gabriela Koukalová po zdravotních peripetiích vynechá nejen vrchol sezóny v Pchjončchangu, ale také zbytek světového poháru. Teď se vyjádřila také sama. Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Nejlepší česká biatlonistka posledních let neuvažuje o konci kariéry.

Gabriela Koukalová se vyjádřila k účasti na OH.Video: Sport.cz

 
Článek

"Vážení fanoušci, touto cestou jsem se rozhodla učinit to, co patrně již všichni tušíte, že na základě mé zdravotní situace jsem se rozhodla ukončit sezónu a tím pádem nebudu startovat ani na olympijských hrách," potvrdila Koukalová hned na začátku svého vyjádření to, o čem se spekulovalo celý minulý týden.

Malinký důvod k radosti pak přeci jen českým příznivcům biatlonu dala, končit s kariérou totiž podle svých slov nechce. "V první řadě se budu snažit uzdravit a pak doufám, že není všem dnům konec a nějak navážu na tu přetrženou nit v příštích sezónách," doplnila Koukalová, která o konci kariéry po olympijských hrách v Koreji často v minulosti spekulovala a zahrávala si s ním.

Potvrdila také, že do poslední chvíle doufala ve zlepšení a pozdnější vstup do biatlonového cirkusu, přesto čekat až těsně před start olympiády nechce. "Nejsem takový optimista, abych čekala, že bez rychlého tréninku by se dalo z fleku závodit. Na olympiádu se nejezdí za jméno nebo za minulé úspěchy," pokračovala zklamaná Koukalová, bez které se v první části sezóny český biatlon spíše hledal.

Bez Koukalové tak budou čeští příznivci spoléhat především na Ondřeje Moravce a Veroniku Vítkovou. Nárůst výkonnosti však ukazují také Michal Krčmář nebo Michal Šlesingr. Třeba se i bez největší hvězdy podaří dosáhnout v únoru na úspěchy, které pak dodají sílu k návratu také české biatlonové královně...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.