Hlavní obsah

Hurá, konečně máme výsledky - český tým je prozatím dvanáctý

Jirka G. NovákSport.cz

Všeobjímající nejistota svírala účastníky akce BMW X3 Games ve Švýcarsku a Francii. Během celého prvního soutěžního dne totiž nebyly k dispozici výsledky prvních disciplín a tudíž ani nebylo známo průběžné pořadí týmů. Nikdo tak v podstatě netušil, jak se umístil v úvodním běhu i následném klání v golfu a těžko tak mohl odhadovat své šance na celkový úspěch.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

David Salomon před areálem v Divonne-les-Bains, základnou BMW X3 Games

Článek

Jinak perfektně organizovaná akce tak dostala hned v úvodní soutěžní den menší trhliny. Bez jakýchkoliv výsledků se v nejistotě ocitaly nejen členové všech týmů, ale i jejich novinářský doprovod. Zástupci tisku tak musí řešit nejen neustálé potíže s připojením k internetu, ale navíc jim komplikovala práci i naprostá neinformovanost ze strany organizátorů.

Areál v Divonne-les-Bains, základně BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Původně bylo slíbeno, že výsledky budou k dispozici alespoň na čtvrteční večeři, ale ani k tomu nedošlo. „Čtvrteční golf skončil i vinou špatného počasí hodně pozdě a bohužel i proto jsme nedokázali zajistit výsledky včas. Snažíme se to co nejdříve napravit,“ ospravedlňoval se v rozhovoru pro Sport.cz Finn Stein, muž zodpovědný za komunikaci s médii během X3 Games.

Golfový areál v Divonne-les-Bains při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Nápravy jsme se dočkali až v pátek odpoledne, kdy jsme se konečně dozvěděli průběžné pořadí alespoň po dvou úvodních disciplínách. Mezitím už sice proběhla třetí - dopolední lyžařský slalom v Chamonix, ale díkybohu alespoň za něco.

Seznam.cz Team se po dvou disciplínách dostal na skvělé 12. místo s celkovým ziskem 88 bodů, k čemuž výrazně pomohl famózní výkon Stanislava Šubrta ve čtvrtečním golfu - obsadil celkově osmé místo. Prozatím vede průběžné pořadí tým Schweizer Ilustrierte.

Golfový areál v Divonne-les-Bains při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Černou kaňkou celé akce zůstávají neustálé problémy s připojením k internetu. V době, kdy je wi-fi připojení samozřejmostí v každé lepší kavárně, tentokrát chybělo připojení na internet po celý pátek. Nebylo v Chamonix a nefungovalo tentokrát ani v prostorech pro novináře na základně v Divonne-les-Bains. Na internet bylo možné dostat se až večer v ženevském hotelu Kempinski, kde je ovšem zase takřka nemožné nahrát jakékoli fotografie.

Průběžné pořadí BMW X3 Games po 2 disciplínách:
1. Schweizer Ilustrierte115 bodů
....
12. Seznam.cz Team88 bodů

Reklama

Související témata: