Hlavní obsah

Stanislav Šubrt dokončil slalom mezi lepší polovinou závodníků

CHAMONIX

Nejdelší přesun museli v pátek ráno absolvovat účastníci BMW X3 Games při zahájení druhého soutěžního dne. Celkově už třetí disciplínou byl totiž tentokrát lyžařský slalom, pro který organizátoři akce vybrali krásné prostředí známého lyžařského střediska ve francouzském Chamonix.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Stanislav Šubrt po absolvování slalomu při BMW X3 Games

Článek

Po hodině a půl cesty autobusem ze Ženevy dorazila česká výprava do Chamonix, přesněji do lyžařského resortu Les Grands Montets. Po spěšném kochání nádhernou krajinou všichni zainteresovaní vyrazili lanovkou na vrchol Argentiére, odkud ti nejodvážnější sjeli dolů mezi patnácti brankami slalomové trasy. Za Seznam.cz Team to byl Stanislav Šubrt, tolik úspěšný ve čtvrtečním golfu.

Stanislav Šubrt v cíli slalomu v Chamonixfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Ani na sněhové pokrývce si nevedl špatně. Po prvním kole byl s časem 29,76 vteřiny třiadvacátý, ve druhém si ještě o dvě příčky polepšil s časem 29,10. Nakonec to stačilo na celkové 25. místo, závod ve slalomu vyhrál Andrea Bergamasco z týmu K2.

„Chtěl jsem jet rychleji, ale lépe to zkrátka neumím,“ vyrukoval se svým bezprostředním úsměvem v cíli Stanislav Šubrt. Mírně jej však rozhodil los jednotlivých jízd. „Byl jsem nalosován přímo doprostřed startovního pole a to je vždycky špatné. Sníh byl už dost pomalý, mokrý, kompletně rozbředlý od slunce.“

Stanislav Šubrt (vpravo) a David Salomon po slalomu v Chamonixfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Lyžařský slalom podle svých slov absolvoval po více než třiceti letech a navíc se musel popasovat s vypůjčenými lyžemi od organizátorů, na které nebyl zvyklý. „Tak byly hodně jiné, ale nemohu říci, že by třeba byly horší. Na lyže se rozhodně nemohu vymlouvat,“ ukončil Stanislav Šubrt, jenž už má za sebou obě své disciplíny.

Reklama

Související témata: