Hlavní obsah

Pořadí po druhém dnu BMW X3 Games - český tým je na 26. pozici

DIVONNE-LES-BAINS

Účastníci adrenalinového zápolení BMW X3 Games znají průběžné výsledky po čtyřech z celkových šesti disciplín. Po absolvování běhu, golfu, lyžařského slalomu, a testu v řízení patří českému Seznam.cz Teamu v konkurenci 60 družstev prozatím 26. místo. První je stále tým Schweizer Ilustrierte těsně před Peak Performance.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Lyžařský resort Les Grands Montets v Chamonix

Článek

České družstvo neprožilo v pátek úplně nejšťastnější den. Stanislav Šubrt dokončil lyžařský slalom v Chamonix na 26. místě a odpolední soutěž v řízení vozidla BMW dopadla hodně za očekáváním. Za jízdy ve slalomové dráze a překážkové dráze byl Seznam.cz Team ohodnocen pouhými šestnácti body.

Slalom pro BMW X3 Games v lyžařském resortu Les Grands Montets v Chamonixfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Celkově mají Češi na kontě 140 bodů a neustále se drží v té lepší polovině startovního pole. Nicméně rozhodně ještě není nic ztraceno, protože kolem nich je to co se týče bodového zisku hodně těsné. Například od první patnáctky je dělí pouhých dvacet bodů a na nejlepších deset týmů ztrácí jen o osm bodů více.

Lyžařský resort Les Grands Montets v Chamonixfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Prozatím vedoucí tým Schweizer Ilustrierte udržel vedení i po pátečních bojích, v lyžování a řízení BMW totiž shodně končil do jedenáctého místa. Na paty mu ale mocně šlape Peak Performance ztrácející pouhé tři body a příliš pozadu není ani Intersport Eybl, který má jen o devět bodů méně.

Český tým před soutěží v řízení vozidla na BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

V sobotu netrvalo tak dlouho vymámit z organizátorů průběžné výsledky jako po prvním soutěžním dnu, kdy jejich zpracování trvalo téměř 24 hodin. Tentokrát se pořadí všichni dozvěděli už dopoledne během závodu na horských kolech v Divonne-les-Bains. Pro změnu ovšem nebyli k dispozici dílčí výsledky pátečních disciplín, tedy lyžařského slalomu a ovládání vozidla BMW X3.

Soutěž v řízení vozidel na BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

A přes všeobecné ujišťování ze strany organizátorů dokonce ani druhý den po sobě nefungovalo v Divonne-les-Bains připojení k internetu. Takže nejen český čtenář opět zapláče - aktuální zprávy o BMW X3 Games se mohl dozvědět jen s velkým zpožděním.

Průběžné pořadí BMW X3 Games po 4 disciplínách:
1. Schweizer Ilustrierte214
2. Peak Performance211
3. Intersport Eybl205
4. Samsung190
5. Vocento187
....
26. Seznam.cz140

Reklama

Související témata: