Hlavní obsah

David Salomon i přes pád dokončil horská kola jako šestadvacátý

DIVONNE-LES-BAINS

Druhou adrenalinovou disciplínu si při sobotním zápolení na BMW X3 Games užil nejmladší z českých účastníků Seznam.cz Teamu David Salomon. Po běhu na třináct kilometrů, který ve čtvrtek celou akci ve švýcarské Ženevě a blízkém okolí odstartoval, jej čekal ještě náročnější závod na horských kolech. A i přes nepříjemný pád se s tím popasoval dobře - dojel na 26. místě.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

David Salomon (vpravo) a Stanislav Šubrt po závodě na horských kolech

Článek

Žhavé slunce nad jezerem v Divonne-les-Bains dávalo v sobotu ráno tušit, že tentokrát čeká závodníky na horských kolech bezesporu nejnáročnější úkol celých X3 Games. K horkému počasí si přidejte 29 kilometrů na kole těžkým terénem se strmým stoupáním v blízkých kopcích a nebezpečnými sjezdy kamenitým terénem a vyjde vám opravdu mimořádný test odolnosti.

David Salomon míří do cíle závodu na horských kolechfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

„Byl to rozhodně nejtvrdší sportovní zážitek, jaký jsem kdy zažil. Nejnebezpečnější byl sjezd, kdy se vám před kolem neustále míhaly obrovské kameny nebo klády, těžká byla i jízda ve vyschlém korytě potoka," vykládal po závodě David Salomon. "Považuji za úspěch, že jsem tenhle závod vůbec dokončil," dodal jedním dechem.

Jeden z cyklistů musel do cíle závodu dojít po svých foto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Není divu. Jeden ze závodníků například do cíle dorazil s rozbitým kolem na zádech, několik dalších prožilo ošklivé pády. Včetně Davida, který navíc po pádu dostal křeče do obou lýtek. "Trať byla často úzká sotva půl metru, takřka vůbec se nedalo předjíždět. Navíc byla špatně označena, několikrát jsme se museli vracet na správná místa," popisoval patálie během závodu český zástupce.

Horská kola BMW připravená na zápolení při X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Našly se ale během rychlé jízdy i hezké okamžiky. "Nejhezčí část byla na hřebenech pod Alpami, kde se pásly krávy, a byl zde rozsáhlý výhled do širokého okolí. A velmi mile překvapilo kvalitní kolo od BMW, nezklamalo mne ani v těch nejhorších situacích," uzavřel povídání David Salomon.

Reklama

Související témata: