Hlavní obsah

Pacquiao se znovu stal mistrem světa v boxu

Filipínský boxer Manny Pacquiao se ve 39 letech stal znovu profesionálním mistrem světa. Při návratu do ringu skoro přesně po roce knokautoval v Kuala Lumpuru argentinského majitele mistrovského pásu welterové váhy organizace WBA Lucase Matthysseho. Jednostranný souboj ukončil v sedmém kole, poprvé byl přitom soupeř počítán už ve třetím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci ve filipínské Manile sledují zápas Mannyho Pacquiaa.Video: sntv

 
Článek

"Překvapilo mě, že jsem ho porazil tak rychle. Už je to přece jenom dlouho od té doby, co se mi něco takového naposledy podařilo. Byl jsem pořádně nabuzený. Knokaut je bonus za tvrdou přípravu," konstatoval Pacquiao po jubilejním 60. vítězství v 69. utkání v kariéře. Na kontě má sedm porážek, jeho soupeř ve 45. duelu prohrál popáté.

Pacquiao se během kariéry stal světovým šampionem v osmi různých váhových kategoriích a nyní boxoval poprvé od loňské nečekané červencové porážky s Australanem Jeffem Hornem, po níž přišel o titul WBO. Předchozí vítězství slavil v listopadu 2016 proti Jessiemu Vargasovi z USA, před limitem zápas ukončil naposledy v roce 2009. Filipínský národní hrdina se boxu nadále věnuje vedle politické kariéry, na kterou se vydal v roce 2016, kdy byl ve své zemi zvolen senátorem.

Reklama