Hlavní obsah

Tři tajnosti kolem návratu mistra světa. Nechyběly slzy

lik, jabSport.cz

Až budou odkryty všechny karty, mnohým se podlomí kolena překvapením. Comeback do ringu minulý týden oznámil bývalý mistr světa v boxu Lukáš Konečný. Kdy se vrátí? Datum je zatím tajné. Druh akce? Tajné. Soupeř? Tajný. Tuší se jedno, rok 2018 a táta tří dcer bude boxovat patrně před rekordní kulisou. Návrat po téměř pěti letech. Naposledy byl rodák z Brna v ringu 19. dubna roku 2014, kdy absolvoval pětapadesátý profesionální zápas. V Americe prohrál s Peterem Quillinem. „Už jsem s tím nepočítal, teď mi to dochází. To bude v pohodě, já si pobrečím i doma u filmu,“ byl dojatý Konečný, který se neubránil slzám při oznámení svého návratu.

Comeback Lukáše KonečnéhoVideo: Sport.cz

 
Článek

Půjde o rozlučkový zápas před českými fanoušky?

V uvozovkách to bude rozlučka, která by měla být vítězná, přece nepůjdu prohrát.

Takže máte v hlavě jen ideální scénář?

Všechno bude záležet na více věcech. Když nevyhraju, tak jsem debil, blbeček, už na to nemám, dokázal jsem si to a hotovo. Pokud vyhraju nějak rozumně, tak good. Kdybych náhodou předvedl libový výkon, překvapil sám sebe, tak se zamyslím. Osobně si myslím, že půjde o rozlučku, ať dopadne jakkoli. Nemyslím si, že bych se měl více aktivně vracet.

Čtyři a půl roku jste z top tréninku, jak je na tom vaše tělo?

Já trénuju, nejdu z nuly, ale budu se muset donutit, protože tělo trochu zlenivělo, což je daný prací. Aspoň si vyzkouším, jaké to je připravit se při zaměstnání.

Existuje varianta, že by zápas nakonec nedopadl?

Třeba se zraním, nikdy nevíte. Ale tohle osobně nepředpokládám, protože v tréninkovém zápřahu tak nějak jsem.

Konečného úspěchy
Své první profesionální utkání vyhrál po 17 sekundách. V roce 2010 vybojoval titul evropského šampióna organizace EBU v lehké střední váze, který v prosinci 2010 obhájil. V letech 2006 a 2011 vybojoval dvakrát titul interkontinentálního mistra organizace WBO. V roce 2006 se stal také interkontinentálním mistrem IBF. V roce 2008 prohrál zápas o titul mistra světa WBO v lehké střední váze proti neporaženému Ukrajinci Sergejovi Dzinzirukovi. O čtyři roky později porazil Francouze Salima Larbiho a stal se prozatímním světovým šampiónem.

Neřekl jste - kdy, kde, proti komu, ale dá se ale předpokládat, že u vaší rozlučky bude výjimečná návštěva?

Osobně si myslím, že tomu tak bude. Na české poměry tam bude obrovské kvantum lidí, ale ne kvůli mně (smích). Co jsem koukal, startovka je dobře udělaná, možná ale důchodce Konečný nebude někoho zajímat, tak na mě koukat nebudou. Může to být ale i opačně.

Půjde o největší počet fanoušků, před kterými jste v Česku boxoval?

Boxoval jsem před 12 tisíci fanoušky, pokud bude víc, tak to bude nejvíce. Tehdy ale přišlo 12 tisíc na mě, teď tomu tak nebude.

Budete hubnout, už jste najel do správných kolejí?

Ještě žeru všechno. Mám teď dvě sázky, takže já váhu dělám podstatě pořád. Pitomé sázky dělám často (smích).

Kolik budete mít času na přípravu?

Datum konce přípravy neřeknu, ale stihnu ji tento rok, přípravě budu věnovat dva měsíce, více neřeknu (smích).

Jste nervózní z návratu?

Ne, ten zápas je třešinka na dortu, jsem už přes čtyři roky mimo, nejde o mou obživu, jde spíš o ješitnost. Nervózní budu, až budu nastupovat, hraje se přece jen o hodně. Pořád mám určité jméno a je risk jít do toho s někým, kdo nemá takové jméno.

Co vám řekli doma, když jste přišel s novinkou, že se vrátíte do ringu?

Manželka trošičku rezignovala, nadává mi, ale zná mě. Babičky a máma, tam je průšvih, ještě jsem s nimi ani nemluvil, takže nadávaly do telefonu manželce. Skáčou metr do vzduchu. (smích).

Reklama