Hlavní obsah

Premiéra olympijského vítěze, jde bojovat o světové zlato mezi obry

Praha
Aktualizováno

O loňský světový šampionát přišel judista Lukáš Krpálek kvůli zranění kotníku. Zdravotní problémy ho trápily i letos, ale tentokrát je před MS stihl zažehnat a hlásí: „Žádné potíže nemám. Mám za sebou náročnou přípravu, která proběhla výborně a na turnaji chci ze sebe vydat maximum, protože se počítá do olympijské kvalifikace.“ Mrzí ho jediné. V nejtěžší váhové kategorii se nedočká souboje s hvězdným Francouzem Rinerem, který MS vynechává.

Lukáš Krpálek se na mistrovství světa poprvé představí v nejtěžší váhové kategoriiVideo: Sport.cz

 
Článek

Po náročné přípravě potřeboval olympijský vítěz z Ria také krátký odpočinek. Před šampionátem nabíral síly na rybách. A pochlubil se i úlovky. „Vytáhl jsem docela velké kapry. Byl jsem tam i s rodinou, a když malý Toník viděl, jak taháme ryby, tak skákal radostí. Už se těším, až bude větší, vyjedeme na ryby a budeme spát pod širákem nebo ve stanu."

Mistrovství světa judistů se koná v Baku od 20. do 27. září a zamíří na něj historicky nejpočetnější česká výprava. Lukáš Krpálek by ke zlatu z dubnového mistrovství Evropy chtěl přidat další úspěch. „Když vyjde boj o medaili, bude to super. Ale bude to moje premiéra na MS v této váhové kategorii, tak jsem sám zvědavý."

Reklama

Související témata: