Hlavní obsah

Nurmagomedov uškrtil McGregora. Po zápase vznikl chaos a bitky. Jak dopadne skandál?

Aktualizováno

Zápas roku má výsledek. Conor McGregor padl. Zápasník MMA byl na galavečeru UFC 229 ve čtvrtém kole uškrcen. Nad jeho síly byl Chabib Nurmagomedov. Zápas lehké váhy v Los Angeles měl navíc nepříjemnou dohru. Vítěz se pustil do křížku s fanoušky, když přeskočil po zápase pletivo, k tomu byl Ir byl insultován přímo v kleci a opustil oktagon ještě před oficiálním vyhlášením. Show, na kterou se těšily milióny fanoušků, neměla ideální tečku.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Chabib Nurmagomedov (vpravo) dostává Conora McGregora na zem.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Chabiba Nurmagomedova slavili v Machačkale

Člen ruského týmu napadl McGregora a zasáhl ho do obličeje. "To bylo odporné, je to neuvěřitelné zklamání," citival server news.com.au komentátora Joe Rogana. Měsíce nenávisti, které panovaly mezi oběma zápasníky, měly svoji dohru. Bohužel.

Následně byli tři kolegové Nurmagomedova po útoku na McGregora převezeni policií do vězění. Tuto informaci přinesl šéf UFC Dana White.

Nurmagomedov má v roli profesionála na kontě nyní 27 vítězství, ještě neprohrál. McGregor 21 výher a 4 porážky. „Totální chaos, všechno ztraceno," okomentoval konec duelu komentátor UFC Jon Anik.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Another view at Khabib jumping out the Octagon after winning #UFC229 (via @andreashale)

Příspěvek sdílený Bleacher Report (@bleacherreport),Říj 6, 2018 v 10:22 PDT

"Chabib super zápas, stašnej tlak a jasná výhra. To, co se dělo po zápase, by se stávat nemělo a nesmí. Bohužel to je jen dohra toho, jak se Conor chová před zápasem. A co vypouští z huby za ho..," napsal pár minut po duelu na facebook Pepa Gorila Král, bývalý český přední bojovník MMA.

Výsledek zápasu byl vyhlášen v prázdném otkagonu. Tato ostuda bude mít určitě své pokračování. Držitelem mistrovského pásu UFC zůstává Nurmagomedov, ale po jeho vystoupení po bitvě, může být vše jinak. Zápas, na který se všichni těšili, upadl nyní v zapomnění a svět řeší minuty, které nastaly po skončení duelu.

Před začátkem bitvy měl McGregor větší podporu u fanoušků, na soupeře pískali. Hlavní bylo ale dějství v kleci. Ir začal aktivně, ale postupem času získával dominanci soupeř, který vládl především na zemi. Očekávaný duel skončil ve čtvrtém kole u pletiva. Nurmagomedov nasadil rear naked choke (škrcení na hlavu). Po pár sekundách McGregor zápas odklepal a vzdal boj o mistrovský pás.

Znechucení a nakonec i omluva

Pár slov vítěze k sedícímu poraženému, zahozené zuby a začala ostuda. Nurmagomedov přeskočil pletivo, chaos, ochranka, desítky lidí v kleci...

"Pohybuji se v tomto odvětví osmnáct let, nic podobného jsem ještě nezažil. Nepoznal jsem větší zklamání a znechucení," dodal později White.

„Nechápu, jak může někomu procházet, že mluví o mém náboženství, zemi, otci. Že přijde do Brooklynu a napadne autobus, ve kterém sedím. Téměř tam zabije pár lidí. Žiji v Kalifornii sedm let, všichni ví, jaký jsem. Každý kdo mne zná. Že tohle jsem nebyl já, tohle byly emoce. Zároveň vím, že za to, co jsem udělal, to doma od otce pořádně schytám, že mi dá, co proto. Ještě jednou se omlouvám," citoval profiboxing.cz Nurmagomedova.

Vítěz zatím nedostal výplatu, vše nyní bude řešit nevadská komise. "Byl tu sám guvernér, předpokládám, že nepůjde o nic dobrého. Jestliže Chabib dostane delší trest, tak mu odebereme pás, ale teď je na řadě komise, poté uvidíme," řekl také na tiskové konferenci White.

Reakce McGregora? Na sociálních sítích si vyžádal odvetu zápasu a odmítl žalovat ty, kteří ho v oktagonu napadli.

Přehnal to Chabib Nurmagomedov s reakcí po zápase?
Ano
77,3 %
Ne
16,7 %
Těžko posoudit
6 %
Celkem hlasovalo 59373 čtenářů.

Reklama

Související témata: