Hlavní obsah

Věk je jen číslo. Chlapi se do sebe pustili a bylo z toho K.O. a miliony v kapse

Jsou roky překážkou pro vrcholná sportovní představení? Jsou tací, pro které je věk jen číslo. Důkazem budiž souboj, v němž se osmačtyřicetiletý Chuck Liddell postavil v kleci o pět let mladšímu soupeři. Tito Ortiz vyhrál v prvním kole stylem K.O. Oba bojovníci se potkali na galavečeru Golden Boy MMA.

Tito Ortiz vs. Chuck Liddell

 
Článek

Třiačtyřicetiletý Američan dosáhl na dvacátou výhru v kariéře, porážek má dvanáct. První profesionální zápas si Ortiz připsal už v roce 1997.

Jeho soupeř má jedenadvacet vítězství a devět porážek. První duel mu statistiky sherdog.com připisují v roce 1998.

Zápas mezi „veterány" byl vypsán na tři kola po pěti minutách, nakonec na ně nedošlo. Konec přišel v poslední minutě prvního kola. Ortiz natlačil soka ke kleci a po kombinaci úderů zadní ruka poslala Liddella k zemi, kde zůstal ležet. Američan soupeře poté bezpečně kontroloval. Po pár sekundách mezi bojovníky skočil rozhodčí a duel ukončil. Ortiz poté předvedl v kleci imitaci kopání hrobu a pohřbívání soupeře.

A je vyděláno

Oba se potkali už potřetí, předchozí dva duely vyhrál Liddell, vždy došlo na konec ve stylu K.O. Předchozí zápasy proběhly v letech 2004 a 2006.

Podle věku by se mohlo zdát, že šlo o sranda souboj, ale pokud se podíváme na finanční odměnu, není tomu tak. Liddell dostal 250 tisíc dolarů (5 700 000 korun), Ortiz 200 tisíc (4 600 000 korun) a oba bojovníky ještě čekají procenta z PPV, tedy od lidí, kteří sledovali galavečer na placeném kanálu.

Reklama

Související témata: