Hlavní obsah

Neuvěříte! Tohle je zápasnice MMA. Žena, kterou sport vytáhl z náruče gangů

V kleci vzhled neřeší, chtějí vyhrát, jdou se pobít. Žádné šminky, líčení, zápasnice MMA mají dva světy. První vesmír ve stylu bojovníka. Druhý je civilní, který se může leckdy výrazně lišit v designu tváře. Jedním takovým příkladem může být Pearl Gonzalezová, která se přes složité dospívání dostala až na vrchol pyramidy MMA.

Pearl Gonzalezová, zápasnice MMA

 
Článek

Američanka patří mezi ty zápasnice, které se dostaly až do nejvyšší ligy, a tou je UFC. Zde sice v roce 2017 dva zápasy prohrála, následně ale přešla pod organizaci Invicta FC a má v současnosti tři výhry v řadě.

Ve své MMA kariéře má za sebou 12 duelů, 9krát vyhrála. Kariéru přitom v roce 2012 odstartovala porážkou. Následovalo šest vítězství, poté již dva zmíněné nezdary v UFC. Nyní jede na vítězné vlně. A podle posledního postu na jejím Facebooku se jí nedaří špatně.

Trénink a volno, dva rozdílné světy, které tvoří její dvaatřicetiletý život na Zemi. A nešlo vždy o veselý pohled.

Gonzalezová se narodila v Chicagu ve státě Illinois. Její životní příběh má i své stinné stránky. Problémy s drogami a alkoholem v rodině, složitá výchova v dětství, dokonce vězení.

„Vyrůstala jsem v Chicagu a bylo to docela těžké. Mohli nás i zastřelit. Zažili jsme bitky gangů, bylo jich spousta. Moji přátelé umírali, zastřelili je nebo jinak zabili," přiblížila Gonzalezová v minulém roce pro server mmajunkie.com.

„Rodinu sužovala drogová závislost. K tomu hodně alkoholu a večírků. V takovém prostředí jsem vyrůstala," vrátila se myšlenkami do dětských let.

Pokud by se nechytla bojových umění, cvičení, kdo ví, jak by dopadla, kde by skončila, jestli by vůbec žila. V tělocvičně se naučila disciplíně, brzy poznala, že jde o skvělý způsob, jak ze sebe dostat naštvanost, kterou do té doby roky v sobě nosila. Sport jí pootevřel dveře do jiného světa.

„Chtěla jsem být nejlepší na světě, proto jsem se stala bojovnicí. Vzpomínám, že jsem třeba zůstala do deseti večer v gymu a před zrcadlem stínovala. Viděla jsem se jako mistryně světa. Tak jsem na sebe koukala."

Postupně se probojovala až do UFC. Zde sice dvakrát prohrála, ale přestup se jí vydařil a teď žije život, který je diametrálně rozdílný od toho, jaký poznala v dětství.

Reklama

Související témata: