Hlavní obsah

Levý hák poslal legendu k zemi. Za 35 sekund show skončila

Nedal mu čuchnout. A do doslova. Bývalý zápasník UFC předvedl v Bellatoru rychlý průběh bitvy. Ryan Bader v Kalifornii ukončil legendárního Fedora Jemeljaněnka za 35 sekund. Levým předním hákem Američan poslal Rusa k zemi, poté bleskurychle dobil a byl konec show. Opona za tímto příběhem mohla být zatažena.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Ryan Bader v Kalifornii ukončil legendárního Fedora Jemeljaněnka za 35 sekund.

Článek

Dvacet zápasů si pětatřicetiletý Bader odkroutil v UFC, v nejlepší MMA lize světa. O sedm let starší Rus je žijící legendou MMA, jenže o víkendu mu zápas nevyšel. Nestihl nic, nebouchnul si. „Můžete se zeptat mého týmu, hodně jsme tohle trénovali," přiznal vítěz dril svého levého háku, který byl v souboj klíčový. Zasáhl a škodil.

Soupeř má v MMA 44 zápasů - 38 výher, zkušenost sama. „Kdybych měl příležitost bojovat s nějakým zápasníkem, bude to Fedor. Ta aura tajemství kolem něj... Jsem velmi poctěn, že jsem byl součástí jeho příběhu. Co se teď stalo, nemůže nic na Fedorovi změnit," citoval server mmafighting.com Badera, který po přechodu z UFC do Bellatoru válí. Má za sebou pět výher pod touto organizací.

Už před zápasem se nechal Američan slyšet, že kdyby se jednalo o zápas NBA, bylo by to jako jít proti basketbalové legendě. A vybral si samotného Michaela Jordana.

„Pokud vyhraju, bude to jedna z největších výher v mé kariéře, byla by to dokonalá bouře," našel Bader přirovnání pro telegraph.co.uk. A ona přišla, povedla se dokonale.

Reklama

Související témata: