Hlavní obsah

Bude boj! Vystraší Češka Američanku v Praze drsným pohledem?

Praha

Měsíce tréninků a poté fight week, tedy necelý týden, který zbývá do zápasu v UFC. Ten se už blíží zápasnici MMA Lucii Pudilové, která bude 23. února bojovat v kleci v O2 areně při premiéře nejprestižnější ligy smíšených bojových umění v Česku. Co vše zápasníky čeká, co řeší a jak vzpomíná na tyto dny Viktor Pešta, který byl druhým Čechem v této organizaci?

Lucie Pudilová a její fight weekVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro Pudilovou není fight week ničím novým, zažije ho už popáté. Poprvé ale před domácím publikem. Ve vyprodané areně se pobije s Američankou Liz Carmoucheovou. „Před zápasem bude fofr," tuší.

„V pondělí a v úterý začínají zápasníci přijíždět, poté se podepisují plakáty, ve středu a ve čtvrtek je focení, natáčení klipů, rozhovory a v pátek vážení," vyjmenovává Pešta základní body scénáře.

Lucie Pudilová o své soupeřce Liz Carmoucheové.Video: Sport.cz

Pudilová bude v Praze bojovat o váhu níže, takže ji také čekají odlišné dny před duelem. Žádné pohodlné dojídání, naopak, bude shazovat do muší váhy, tedy do 57 kilo.

Navážené kilogramy jsou část přípravy před pražským zápasem, který bude pro Pudilovou největším dosavadním bojem v kariéře. Českou zápasníci čekají také chvíle s vizážisty a kadeřníky. Fotky a videa prodávají, jsou součástí propagace samotných bojovníků tak organizace U|FC.

„Líčí nás kvůli focení, dělají nám různé kudrlinky. Druhý den máme k dispozici kadeřnici. Tu já potřebuju, protože mám dlouhý vlasy. V den zápasu si nechávám okolo desáté a jedenácté udělat copánky. Každý si dělá svůj účes, stylistka to má za hodinku hotovo," poodhaluje Pudilová další část týdne, než vkročí do klece.

Lucie Pudilová a její příprava na UFC v Praze. Je to pěkná dřina!Video: Sport.cz

Součástí je také den před zápasem setkání se soupeřkou. Pohled z očí do očí, kdy někdy dochází i k vyhroceným situacím, pokud mají zápasníci ze sebe vyšší tlak.

„Mně tohle nevadí. Podívám se na soupeřku, kouknu, jaký má svaly. Třeba ji vystraším svým děsivým pohledem, což mi ale všichni říkají, že neumím," usmívá se Příbramská střela, která se na Američanku možná usměje, možná vyšle drsný pohled. „Jak se budu cítit, to udělám," dodává Pudilová, která ví, že hlavní bude výkon a výsledek v kleci.

Lucie Pudilová se těší na UFC v Praze.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: