Hlavní obsah

McGregorův tréninkový partner dostal trest. Sedm měsíců nesmí do klece

Dillon Danis, tréninkový partner hvězdy MMA Conora McGregora, dostal pokutu 5600 liber (asi 167 tisíc korun) a nesmí mít zápas po dobu sedmi měsíců. Trest mu byl udělen se zpětnou platností za jeho roli v bitce po zápasu svého parťáka s Khabibem Nurmagomedovem na galavečeru UFC 229 minulý rok v říjnu. Informaci přinesl server Independent.

Foto: Twitter: Dillon Danis

McGregorův tréninkový partner Dillon Danis.

Článek

Poté, co McGregor ve čtvrtém kole zápas odklepal, začal Danis zpoza klece Nurmagomedovi nadávat. Jeho posměšky způsobily, že Dagestánec přelezl pletivo a skočil do davu. Tím vyvolal melu, která absolutně pokazila celý boj o titul v lehké váze.

Potrestaný Danis se bude moci vrátit do zápasů v květnu. K verdiktu se vyjádřil na svém Twitteru: "Sedm měsíců a 7500 dolarů za to, že se člověk brání. Je to, jak to je, kur**, aspoň, že jsem ho dostal."

Danisův trest je nižší než ten, který byl udělen týmovým kolegům Nurmagomedova. Abubakar Nurmagomedov a Zubaira Tuchugov dostali roční trest za to, že McGregora po zápase napadli.

Potrestání se nevyhnuli ani aktéři zápasu. McGregor dostal zpětný šestiměsíční trest a pokutu 35 000 liber (něco přes milion korun), Nurmagomedov pak dokonce devět měsíců dlouhý retrospektivní zákaz a pokutu ve výši 380 000 liber (asi 11,3 milionu korun).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Another view at Khabib jumping out the Octagon after winning #UFC229 (via @andreashale)

Příspěvek sdílený Bleacher Report (@bleacherreport),Říj 6, 2018 v 10:22 PDT

Reklama