Hlavní obsah

Pešta dostal Rusa. Do Liberce přijede bijec, který stihl za rok devět zápasů!

Praha

Jméno odtajněno. Roman Gudočkin bude 6. dubna soupeřem Viktora Pešty na galavečeru Night of Warriors v Liberci. Pod Ještěd přijede šestadvacetiletý Rus, který má skóre sedm výher a dvě porážky. Nyní si drží sérii sedmi vítězství v řadě. Zápas se odehraje ve váze do plus 93 kilo. Do Česka přiletí zápasník, který začal svoji profesionální kariéru v MMA podle serveru sherdog.com před rokem, přesto už stihl vkročit devětkrát do oktagonu.

Foto: Czechfighters

Ilustrační foto. Viktor Pešta drtí soupeře, bude tomu tak i 6. dubna?

Článek

Oficiální statistiky říkají - 190 centimetrů a 93 kilo, s tím se bude muset popasovat Pešta v Liberci, jako druhý Čech, který poznal slavnou UFC.

Gudočkin je podle čísel mužem prvních a druhých kol, takto ukončil posledních šest svých zápasů. Tohle je jeden pohled na čísla, druhý je ten, kdo proti Rusovi nastoupil - 0:1, 0:1, 0:2, 0:1, 0:1, 1:5, 0:1, 1:0 a 2:1. To jsou statistiky všech jeho soupeřů, sedmkrát vyhrál, dvakrát prohrál. Pešta má za sebou více zápasů než všichni rivalové, které Rus v oktagonu zatím potkal.

"Můžeme potvrdit, že soupeřem pro Viktora Peštu na domácí půdě bude ruský zápasník Roman Gudočkin, který má velmi dobrou bilanci 7 neprohraných zápasů v řadě. Chtěli jsme zkušeného zápasníka, který bude mít minimálně 5 výher v řadě a bude aktivní s několika zápasy za poslední měsíce," řekla za organizátory Sport.cz Monika Soukalová.

Pešta je stejně vysoký a váhově by měl mít více kilo. Jaká je jeho současná forma, ví nejlépe on, zatím se stále připravuje na Floridě.

Osmadvacetiletý zápasník má ve statistikách 13 výher a 5 porážek. Naposledy zápasil v Rusku pod organizací RCC v červenci minulého roku a prohrál Alexandrem Jemeljaněnkem, který mu zlomil nos.

Teď se představí jako jedna z hlavních tváří galavečera v Liberci.

„Od organizátorů jsme dostali nabídku na jednoho Gruzínce, ale ten měl problém s vízy. Dneska nám nabídli tohoto Rusa, vzali jsme ho, Viktor si nevybírá. Jde o bývalého thajboxera, který má za sebou i M1. Loni vyhrál šest zápasů, letos jeden. Může to být zajímavý zápas," potvrdil Sport.cz soupeře pro Peštu Jiří Mamut Paluska, který je jedním z trenérů českého bojovníka.

Viktor Pešta vs. Alexandr Jemeljaněnko, bitva v MMAVideo: O2 TV Sport

Vyhraje podle vás Viktor Pešta na galavečeru Night of Warriors v Liberci?
Ano
73,4 %
Ne
26,6 %
Celkem hlasovalo 756 čtenářů.

Reklama

Související témata: