Hlavní obsah

Není to apríl? Kličko se má vrátit do ringu už v květnu

Praha
Aktualizováno

Další krok k velkému comebacku? Minulý týden vyplavaly na povrch informace, že se může boxer Vladimir Kličko vrátit ze sportovního důchodu do ringu. Nyní je podle serveru sportarena.com na světě i datum, a to 25. května. Duel by měl proběhnout v národním sportovním komplexu „Olimpijskyj“ v Kyjevě, který má kapacitu přes 70 tisíc sedaček.

Foto: Facebook

Vladimir Kličko v době své největší slávy. Vrátí se do ringu?

Článek

Bývalý král těžké váhy má za tři zápasy, které měl podepsat se streamovou společností DAZN, vyinkasovat 120 milionů dolarů, což je 2 750 000 000 korun, tedy téměř o miliardu více než byla předchozí nabídka.

Otázkou nyní zůstává, jací soupeři se Kličkovi postaví, pokud opravdu k zápasům dojde. Zatím se hovoří, že má jít o „nejvýznamnější bitvy, které budou z hlediska relevance na trhu nejatraktivnější."

Vladimir Kličko a Anthony Joshua na veřejném tréninku před zápasem.Video: Reuters

Kličko naposledy boxoval v dubnu 2017, když ho poslal do důchodu Brit Anthony Joshua, předtím prohrál i s jeho krajanem Tysonem Furym. Po těchto dvou porážkách odešel muž, který v ringu 64 duelů vyhrál a jen pětkrát padl. Jedenáct let neokusil hořkost porážky!

„Lidé ho chtějí vidět v ringu. Nabízí mu spoustu peněz, aby se vrátil. On je jedna z těch značek, kterou chtějí fanoušci vidět. Chtěl bych, aby se vrátil. Nevím, jestli je spokojený s tím, čeho dosáhl," citoval server thesun.co.uk promotéra Toma Loefflera.

Reklama