Hlavní obsah

Další hráč mezi bojovníky se hlásí o slovo. Plánuje deset galavečerů v Evropě

Praha

Premiéra přede dveřmi, otázky, co přijde. Venku už je přesto další krok. Galavečer s podtitulem Prague Fight Night proběhne 27. června ve Sportovní hale Královka, do zápasů nastoupí například Patrik Kincl, Ivan Buchinger, Erik Micka a Daniel Brunclík. V pátek ale spatřila svět nová informace. Akce bude prezentována pod organizací The Fight Arena, která chce následně pořádat další turnaje. A nepůjde jen o Česko.

Foto: Facebook: Prague Fight Night

Co přinese The Fight Arena?

Článek

Do konce roku a během následujícího roku The Fight Arena plánuje deset galavečerů v šesti metropolích napříč čtyřmi evropskými státy. Podle organizátorů má jít o směr na západ. Celý nápad vznikl v Praze, zde by měla organizace také sídlit. "Asi nebude překvapením, že půjde o země, které se o bojové sporty zajímají, takže sousední státy - Slovensko, Polsko, Rakousko a samozřejmě Česko. Po Královce by měl být další turnaj v září, ale termín ještě není stanovený. Do konce roku plánujeme další dvě až tři akce," řekl Sport.cz jednatel Tomáš Rosenberger.

ONE Championship, to je předobraz The Fight Areny - mix MMA a K1. „Hlavním specifikem je zapojení postojářských disciplín, a to na úroveň MMA zápasů," vysvětluje Rosenberger, podle kterého stojí za tímto projektem investoři z řad fanoušků bojových umění, kteří jim propadli před pár měsíci.

"Peníze, které vydělali, jsou ze zahraničí, nejsou z českých luhů a hájů. Dále bych k tomu více neříkal, ale jde o export a import. Spolupracuji s investory, byl jsem vyhodnocen jako vhodná osoba, která akci Prague Fight Night zastřeší," řekl Rosenberger před dvěma týdny. "Budu konzistentní, zatím jména nezveřejníme, ale stále jde o dvě osoby, které podnikají převážně v zahraničí," dodal v pátek ráno.

Jak probíhají platby?
Jsme se zápasníky průběžně v kontaktu, budujeme vztahy a získáváme důvěru. Všem zápasníkům, kteří chtěli, jsme zaplatili dopředu, případně dali zálohu, a to nejen domácím, ale i zahraničním. Celá akce PFN je přesně takto hrazena, a to nejen co se týče zápasníků. Toto se také týká místa konání a všech dodavatelů. Chceme vynikat 100% platební morálkou a důvěrou.

Už při oznámení této akce na začátku června Rosenberger přiznal, že z organizace XFN, která už měsíce řeší závazky vůči zápasníkům a fanouškům, přešlo část lidí pod PFN a pomáhají s uskutečněním galavečeru na Královce. „Petr Kareš není investorem, nemá s vedením společnosti nic společného, jde čistě o poradce," řekl. Podle jeho slov toto platí i nyní. Navíc tu je údajně možnost, že se Kareš vrátí zpět do ringu. "Diskutujeme o této možnosti, myslím, že by to bylo zajímavé i pro fanoušky."

Foto: Archiv: Tomáš Rosenberger

Tomáš Rosenberger, jednatel The Fight Areny.

Podle Rosenbergera je současná spojitost s XFN pouze personální, nikoliv právní. „Jediné, co si z XFN přinášíme, je část profesionálů. Myslíme si, že by bylo škoda o tyto nadšené odborníky přijít. Jde o část týmu, která tvoří páteř nového týmu. Myslím, že lidi by měli vědět, že u nás dělají."

Podle vyjádření The Fight Areny se mají všichni zápasníci podrobovat pravidelným a podrobným dopingovým testům. Více informací zatím není, ty budou představeny 27. června. "Máme už logo, ale stále ještě některé věci dolaďujeme. Větší představení proběhne na Královce. Věřím, že fanoušci přijdou podpořit novou organizaci, především bych je ale rád pozval, aby přišli podpořit zápasníky přímo do haly," dodal Rosenberger.

Reklama

Související témata: