Hlavní obsah

Přijde historický okamžik? Dva Češi mohou vkročit mezi elitu!

Praha

Vždy „jen“ jeden, jedna. Nikdy nebojovali čeští zápasníci MMA v nejslavnější lize UFC ve větším počtu, střídali se. Karlos Vémola od roku 2010 do roku 2013. Viktor Pešta měl první zápas v roce 2014 a poslední v lednu 2017. Lucie Pudilová si připsala premiéru v březnu téhož roku, další duel ji čeká 3. srpna. Za pár týdnů a měsíců může být laťka českého MMA posunuta výše. Na konci července bude Michal Martínek v pořadu Dana White´s Tuesday Night Contender Series bojovat o kontrakt v této americké organizaci. Druhým, který má šanci zde podepsat smlouvu, je Jiří Procházka, kterého čekají do konce roku ještě zápasy v japonské organizaci Rizin, potom chce zvednout kotvu a přesunout se.

Foto: www.jiridenisaprochazka.cz

Jiří Denisa Procházka. Kam půjdou jeho kroky v roce 2020?

Článek

Jak se díváte na vaše možné spojení s UFC?

Čekají mě poslední dva zápasy v Rizinu, které mám podepsané. Potom bych se chtěl odebrat do jiné zahraniční organizace. Jde zejména o Bellator a UFC.

Kdy vás čeká předposlední fight v Japonsku?

Vypadá to na datum kolem 10. října, poslední zápas by měl být na konci roku.

Michal Martínek se popere o kontrakt v UFC.Video: Sport.cz

Probíhají už nyní jednání s Bellatorem a UFC?

Ano. Už jsem měl nabídky na zápasy v Bellatoru, UFC zatím necháváme na čekačce, protože Bellator s Rizinem mají dobré vztahy, takže spolu jednají. Strašně se mi libí, jak tyto organizace fungují. Mluvili jsme o tom, že bych šel sjednocovací pás těchto organizací. Tohle by bylo ještě výš než titul v Rizinu, který nyní mám. Poté si myslím, že je ideální čas odejít. Tohle je pro mě nejvíce smysluplná cesta. Za tímhle si opravdu jdu. Chtěl bych obhajobu z Rizinu, nebo titul v Bellatoru, o ten bych se fakt chtěl utkat.

Takže občas váš zmíňovaný zápas v Česku je nyní nereálný?

Teď asi ne. Věřím, že lidi, kteří za mnou stojí, tak mě budou podporovat i na dálku v zahraničí, že vidí, jakou mám cestu, že mě pochopí. Snažím se MMA dělat trochu v globálnějším měřítku.

Před pár týdny jste trénoval s Michalem Martínkem v London Shootfighters, který je domovem pro Karlose Vémolu. Opravdu jsou zde sparingy tak tvrdé, jak se říká?

Tam se sparingy jedou na sto procent, prostě jako zápas.

Michal Martínek o šanci na UFC
Vždycky jsem se chtěl podívat do Las Vegas, teď se tam budu moct porvat, nádhera. Mám šanci si sáhnout na výběr kluků z celého světa, to je úžasný. Šanci mám, udělám vše, abych ji využil. Jsem v životní přípravě, v životní formě. Když mi bylo sedmnáct let, představoval jsem si, jak v ringu všechno kosím, titulové pásy. Tohle je pro mě motivace. Důležitý je vědět, že tam člověk nechal 100 procent.

Má Martínek na UFC?

Když zapne na plný potenciál, tak si myslím, že má šanci uspět, ještě mu ale chybí technika. Jenže v těžký váze jde tohle nahradit fyzičností, párou.

V Las Vegas se mu postaví Brazilec Rodrigo Ferreira, přejde přes něj a podepíše smlouvu v UFC?

Má šanci, ale jeho soupeř je o dost zkušenější, uvidíme, jestli to Michal přerve.

Jiří Procházka se v dubnu vrátil z Japonska s mistrovským pásem organizace Rizin.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: