Hlavní obsah

Vaše bolest mi láme srdce. Padlý šampion se omluvil za selhání

Praha

Zklamal okolí, tak to cítí. Bývalý šampion přiznal rozčarování a omluvil se. Padl v kategorii, kde nenašel roky přemožitele. O víkendu zápasník MMA Daniel Cormier prohrál se Stipem Miocicem na galavečeru UFC v Anaheimu. Přišel o mistrovský pás a poprvé z šestnácti bitev v těžké váze ho soupeř přemohl. Když duel rozhodčí předčasně ukončil ve 4. kole, čtyřicetiletý DC zůstal sedět opřený o klec. Takto si konec nevysnil.

Foto: Facebook: Daniel Cormier

Ilustrační foto. Dojatý Daniel Cormier. Jednou pocity štěstí, jindy zklamání.

Článek

Po několika dnech popsal světu své pocity. Více než 110kilový chlap si vylil srdce. „Už je to pár dnů a stále se nemohu zbavit zklamání. Je mi líto všech, které jsem zklamal. Je mi líto ženy, dětí, že tohle musely zažít. Nikdy jsem nechtěl, aby tohle prožily. Vaše bolest mi láme srdce, když si na to vzpomenu. Omlouvám se svým trenérům. Vážím si vaší práce a času, který jste se mnou strávili,“ napsal Cormier na Instagram.

Čtyřicátník začal se zápasem v šesti letech, byl také součástí amerického olympijského týmu. První MMA fight si připsal před deseti lety. Za tu dobu se stal jednou z ikon tohoto sportu. Zápasil v těžké i polotěžké váze. Má za sebou pětadvacet bitev, jen dvakrát odešel poražen.

V roce 2015 prohrál titulovou bitvu v polotěžké váze s Jonem Jonesem. V roce 2017 si dali odvetu, Cormier opět padl, ale poté přišel šok, soupeř byl pozitivně testován, výsledek duelu byl následně anulován. Další zklamání z boje zažil DC o víkendu, v souboji těžkých vah prohrál zápas o mistrovský pás. O neporazitelnost v nejtěžší váhové kategorii přišel v poslední minutě čtvrtého kola.

„Děkuji svým fanouškům za lásku a podporu, kterou mě dovedli ke všem skvělým úspěchům. Gratuluji soupeři a jeho týmu k velké výhře, Stipe Miocic ukázal obrovské srdce. Děkuji organizaci UFC za vše, co udělala pro moji rodinu. Tohle byla nejúžasnější cesta. Až se rozhodnu, co dál, všichni se to hned dozvíte. Všechny vás miluji. DC,“ rozloučil se Cormier.

Vrátí se? „Nechci udělat rozhodnutí na základě emocí, ale tohle je těžká pilulka na spolknutí. Promluvím si se svou ženou a musíme se rozhodnout o tom, co chceme dělat,“ řekl smutný Cormier v kleci pár minut po zápase.

Každá kariéra jednou končí, ale tento zápasník by si zasloužil odejít po bitvě, kdy mu rozhodčí zvedne ruku na znamení vítězství. Jenže život není telenovela, aby končil vždy happyendem, takže stát se může cokoliv. Obraz svého konce má Cormier ve svých rukou.

Reklama

Související témata: