Hlavní obsah

První jména pro bitvy odtajněna, nečekaně se v Praze představí i Pudilová!

Praha

Na startu vždy záleží, všichni si poté udělají obrázek. Premiéru na 10. října chystá organizace IAF, která svůj galavečer bojových umění odehraje v nové sportovní hale v Praze. Klec pro bojovníky postaví v O2 universum, která sousedí s O2 arenou, největší českou halou. Mimo MMA fightů, bude k vidění také K1 a v nečekané roli se představí zápasnice UFC Lucie Pudilová, která chystá překvapení s olympioničkou Adélou Hanzlíčkovou.

Foto: I AM FIGHTER

IAF, nová MMA organizace v Česku chystá na říjen první galavečer.

Článek

Největší sál nové arény s kapacitou až 4 500 osob bude využíván jako prostor pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních akcí. Mezi prvními, kteří zde poznají atmosféru, budou vyznavači bojových umění.

„Startovku stavíme, některá jména už můžeme zveřejnit. Mezi amatéry se představí Petr Gabal, Matěj Hrkal, Josef Talafous. Mezi profesionály bude mít zápas Karel Hňup, Lemmy Krušič, Adam Šindelář, Daniel Brunclík, Tomáš Fiala, Roland Čambal, Alexander Cverna, další jsou v jednání," potvrdil první jména Ondřej Pála, promotér a jeden z iniciátorů organizace IAF.

Lucie Pudilová a Adéla Hanzlíčková při tréninku na Olympu PrahaVideo: Sport.cz

Hlavní zápas obstará zápasník, který už několik let neprohrál a je znám svou tvrdostí, organizátoři jeho jméno zatím ale nechtějí vypustit do světa. Kdo má rád řežbu těžkých vah, taky se dočká. A ne jednou. A nepůjde jen o českou líheň, fanoušci se dočkají i stodvacetikilových bojovníků.

Z bojovníků K1 se v malých rukavicích představí Michal Reissinger, Luboš Raušer i Golden Mike Janáček. „Pro fanoušky bude určitě taky zajímavé představení Lucie Pudilové s Adélou Hanzlíčkovou," přidal nečekanou dvojici Pála.

"Co chystáme s Adélou? To bude překvapení," nechtěla pětadvacetiletá Pudilová více prozradit. Ta je v současnosti jediným českým zástupcem v UFC, naposledy se v oktagonu na domácí půdě představila v únoru v Praze na galavečeru UFC, předtím v roce 2016 v Plzni.

Součástí organizace IAF je také sportovní reality show I AM FIGHTER, kam mají možnost se přihlásit všichni, kteří mají chuť a baví je MMA. Zápasníci, i ti, kteří začínají, amatéři, profesionálové, prostě kdo chce, šance je do konce srpna. Organizátoři poté vyberou šestnáct nejlepších a s těmi budou pracovat. Vybraná šestnáctka bude také na galavečeru představena.

„Lístky na 10. října půjdou do prodeje příští týden. Na galavečeru chceme představit náš koncept nové organizace, která bude podporovat mladé naděje a bude hledat nové talenty. Diváky chceme bavit skvělými zápasy," dodal Pála.

Reklama

Související témata: