Hlavní obsah

Učí se znovu chodit! Bůh chraň, abych musel znovu na operaci

A život se otočil. Před pár týdny muž s vytetovaným kladivem na hrudníku chtěl pokořit legendu, nestalo se. Zápasník MMA Thiago Santos prohrál s Jonem Jonesem, navíc musel poté na operaci, teď se učí znovu chodit. Přebývá na hotelu a dvakrát denně podstupuje terapii v UFC Performance Institute, kde se starají o jeho návrat.

Foto: Facebook: Thiago "Marreta" Santos

Thiago Santos pár minut po operaci. Teď už mu je lépe, ale na další zápas v kleci si ještě musí počkat.

Článek

Nečekaný sled událostí a poté verdikt: 6. července zápas, porážka, za dvanáct dnů operace kolen a poté lékaři vynesli ortel, že si Santos bude muset dát od tréninku pokoj až na osm měsíců. Situace na konci srpna? Muž s přezdívkou Kladivo možná pár týdnů stáhne.

„Díky bohu, jde to skvěle, všechno jde lépe, než se očekávalo, uzdravuju se opravdu rychle, to je nádhera," citoval Brazilce server mmafighting.com. I přes povzbudivé informace pětatřicetiletý bojovník do tréninkového drilu nespěchá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Quase lá!🙏🏾 . Almost there!🙏🏾

Příspěvek sdílený Thiago "Marreta" Santos (@tmarretamma),Srp 5, 2019 v 4:17 PDT

„Někteří sportovci procházejí podobnými chirurgickými zákroky a někdy musí znovu pod nůž, protože jejich léčba nebyla dostatečná, tímhle si já nechci projít. Vrátím se, až budu na sto procent v pořádku. Bůh chraň, abych musel znovu na operaci," usmál se muž, který v únoru také zápasil v Praze.

Santos stál v červenci před velkou výzvou, zdí, kterou chtěl svými kladivy rozbourat. Jones nikdy nepoznal K.O. Tento fakt se nezměnil ani po jejich vzájemném duelu, který dvaatřicetiletý Američan vyhrál na body.

Pokud jde o dalšího soupeře, Santos by neměl problém ukázat opět na Jonese. Žádný lehčí soupeř po návratu na rozehrání. „Zůstává šampionem, dokud se nevrátím."

„Jones nikdy nebojoval s nikým jako jsem já. Nemám co skrývat, žádná tajná strategie. Předvedu tlak a on to ví. Dokáže se s tím vypořádat? Realita zaklepe na jeho dveře! Já jsem realita. Nemám co ztratit," pravil Santos před svým posledním fightem. Ztratil. Musel na operaci a teď se učí chodit. Za pár měsíců může ale opět stát v kleci a být hrozbou, kladivem, jak ho svět MMA zná.

Reklama

Související témata: