Hlavní obsah

Trénuji každé ráno a lžu sám sobě, že se vrátím do ringu, říká bývalý král těžké váhy

Praha

Odmítá spekulace, ale vždy si najde odpověď na položenou otázku. Vrátí se bývalý boxerský šampion těžké váhy ještě někdy do ringu? Vladimir Kličko má třiačtyřicet let a stále je v tréninku, i když svůj poslední zápas si připsal v dubnu 2017. Tehdy ho porazil Anthony Joshua, který se stal majitelem pásů organizací IBF, WBA a IBO. Před 90 tisíci ve Wembley se Kličko rozloučil s kariérou, ve které si připsal 69 duelů za více než dvacet let.

Foto: Facebook

Historie, Vladimir Kličko nechystá návrat. Zatím.

Článek

„Trénuji každé ráno a lžu sám sobě, že se vrátím do ringu. Je to sladká lež. Prostě si užívám a udržuji se zdravý. Nechci spekulovat a pouštět něco do vzduchu," cituje server bbc.com bývalého ukrajinského boxera.

Kličko byl hvězdou, i když je už mimo, stále má větší jméno než někteří současní aktivní boxeři. Na jaře mu měla společnost DAZN předložit kontrakt na tři zápasy za 70 milionů eur, což je 1,8 miliardy korun. Jeden duel za 600 milionů. Od té doby je ticho. „Muselo by jít o něco mimořádného, neuvěřitelného," řekl Kličko k možnému návratu mezi provazy před rokem.

Anthony Joshua teď nemá důvod k radosti, v posledním duelu o pásy přišel. Porazil ho Andy Ruiz Junior.

Kličko v profesionální kariéře odboxoval 69 zápasů, 64 jich vyhrál, 53 stylem K.O. Dokázal 22krát v řadě vyhrát. Od roku 2005 do roku 2015 neprohrál, ale v posledních dvou duelech padl. Listopad 2015 a Tyson Fury, poté duben 2017 Joshua.

Celkem Ukrajinec obhájil za svoji kariéru 18 mistrovských pásů a těžké váze vládl téměř deset let. Byl držitelem pásů všech boxerských organizací IBF, WBA, WBO a IBO.

Po jeho odchodu nemá těžká váha jasnou a dominantní jedničku, o výsluní se perou Tyson Fury, Deontay Wilder a Andy Ruiz Junior, který v červnu překvapivě získal tituly organizací IBF, WBO a WBA, když porazil právě Joshuu.

"Věřím, že Anthony byl překvapen tím, co se stalo. Kdokoli může selhat, teď se chystá vrátit velkým vítězstvím. Doufám, že to zvládne," řekl Kličko o svém posledním přemožiteli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články