Hlavní obsah

Rád se štípe v kleci. Trenér bojovníka UFC kývl na zápas v Praze

Praha

V jeho letech se většina lidí chodí na vrcholový sport spíše dívat. Tenhle zakalený typ ne, rád se štípe v kleci. Petr Monster Kníže si po více než roce prožije zápas v MMA. Ve dvaačtyřiceti dostal hlavní fight na galavečeru organizace IAF, který proběhne 10. října v O2 universum. Proti němu se postaví Simon Carlsen z Dánska, který dokázal před limitem porazit i slovenskou ikonu Attilu Végha. „Zápas osobně nějak moc nehrotím,“ je týden před duelem v klidu Kníže, který naposledy prohrál v roce 2013, když ho porazil Karlos Vémola.

Foto: Czechfighters.cz

Petr Monster Kníže. Co předvede na galavečeru IAF?

Článek

V poslední době jste trávil hodně času s Machmudem Muradovem a jeho přípravou na UFC, já je vaše forma?

Když se připravujete s někým, kdo zápasí v UFC, tak máte poměrně dobrého sparingpartnera. Na prvním místě je Machova příprava a tréninky dalších svěřenců. Já už si nemám co dokazovat. Více se cítím v pozici trenéra než jako závodník. Teď mám zápas, lidi, kteří mě znají, vědí, že se udržuju víceméně celý život v nějaké připravenosti, takže jen ladím.

Byl problém vám dohodnout soupeře?

Taky. Já to osobně ale nějak zápas moc nehrotím, protože mojí prioritou jsou naši svěřenci a náš gym.

Takže si jen odskočíte vyplavit adrenalin do klece?

Trochu zvednu kardio před zápasem a poladím formu. Život se řídí podle priorit a svěřenci jsou priorita, zápas je na druhé straně, přesto se cítím připravený.

Berete zápas jako zábavu?

Tak to samozřejmě ne. Sparingy jsou zábava. Vždycky nejhorší práce je ta, kterou děláte během přípravy, zápas je zábava, pokud vás baví sparingy tak ty taky (smích).

O vás se ví, že jste při spárování tvrdý, i s vámi si lze tuhle disciplínu užít?

Určitě, zeptejte se Machmuda (smích).

Máte hlavní zápas pod novou organizací IAF, jaké ji dáváte šanci na úspěch, že se prosadí, zaujme fanoušky MMA?

Souhlasil jsem, že zde budu mít zápas, abych podpořil tento projekt, protože má jít primárně o získávání nových bojovníků, tohle je potřeba. Hodně lidí má zájem o tento sport, ale málokdo si uvědomuje, co MMA vše obnáší. Jde o desetiboj všech sportů. Pokud k vám přijde sto lidí, tak pět je schopno závodit, síto je opravdu velký.

Reklama

Související témata: